Notícies i actualitat

Èxit de participació a les I Jornades d'informació territorial de Menorca per conèixer de primera mà el potencial d'aquesta eina

Data : 08/11/2013

Més d'un centenar de persones han acudit avui matí a la sala de plens del Consell Insular de Menorca de la plaça Biosfera per escoltar de primera mà i conèixer el potencial de la IDE Menorca.

I és que la Conselleria d'Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca ha celebrat avui les I Jornades d'informació territorial de Menorca perquè els ciutadans i els professionals puguin conèixer les possibilitats que ofereix aquest camp.

Aquest acte ha tingut lloc a partir de les 10.15 hores fins passades les 13.30 hores del migdia amb l'assistència entre d'altres persones del president del Consell Insular, Santiago Tadeo.

La jornada ha estat adreçada als ciutadans i als tècnics d'ordenació del territori i urbanisme de Menorca com a altres col·lectius professionals com ara del sector turístic, amb la voluntat d'explicar què pot oferir la informació cartogràfica que està elaborant el Departament d'Ordenació del Territori en col·laboració amb altres conselleries del Consell Insular.

Aquest acte s'ha estructurat en tres blocs: el primer dirigit principalment als tècnics dels Ajuntaments, el segon obert a la resta de la ciutadania per mostrar com realitzar la consulta telemàtica d'expedients i la informació d'accés públic de planejaments municipals i cartografia històrica de Menorca, a més de visualitzadors de medi ambient, turisme i equipaments i infraestructures; i un tercer en el que participarà un membre de l'Associació Empresarial Menorquina de Serveis Informàtics (ACCESO) per mostrar el potencial de la geo-informació destinada a ampliar l'activitat empresarial.

La IDE -Infraestructura de Dades Espacials- és un projecte plasmat a una web, allotjada al portal www.cime.es, que té importància i utilitat per fomentar l'accés de la ciutadania a aquesta informació del seu interès a través de mitjans telemàtics i que permet desenvolupar activitat econòmica diversa i la realització de tràmits administratius de forma més àgil, transparent i amb coneixement directe dels administrats.

Concretament, aquesta eina conté 902 capes d'informació -640 de Menorca i la resta d'altres IDEs-, i visualitzadors com per exemple de medi ambient o de turisme, per aportar informació significativa.

En aquest sentit, a part del conseller que dirigeix Ordenació del Territori, han pres part a la presentació dels diferents blocs de la jornada el responsable tècnic de la IDE; representants de SILME; el cap de departament d'Ordenació del Territori; la directora del projecte LIFE+RENEIX, així com el gerent de Binary Menorca i president d'ACCESO, Santiago Barro.


Maó, 8 de novembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Fitxes serveis IDE Menorca
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS