Notícies i actualitat

El Consell Insular presenta les possibilitats que ofereix la informació geogràfica de la IDE amb una jornada de portes obertes

Data : 06/11/2013

La Conselleria d'Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca organitza aquest divendres 8 de novembre les I Jornades d'informació territorial de Menorca perquè els ciutadans i els professionals puguin conèixer les possibilitats que ofereix aquest camp.

Aquest acte tindrà lloc a partir de les 10.15 hores a la sala de plens del Consell Insular, a la plaça Biosfera de Maó, i finalitzarà a les 13 hores amb la cloenda a càrrec del president de Menorca, Santiago Tadeo.

La jornada està adreçada als ciutadans i als tècnics d'ordenació del territori i urbanisme de Menorca com a altres col·lectius professionals com ara del sector turístic, amb la voluntat d'explicar què pot oferir la informació cartogràfica que està elaborant el Departament d'Ordenació del Territori en col·laboració amb altres conselleries del Consell Insular.

Aquest acte està estructurat en tres blocs: el primer dirigit principalment als tècnics dels Ajuntaments, el segon obert a la resta de la ciutadania per mostrar com realitzar la consulta telemàtica d'expedients i la informació d'accés públic de planejaments municipals i cartografia històrica de Menorca, a més de visualitzadors de medi ambient, turisme i equipaments i infraestructures; i un tercer en el que participarà un membre de l'Associació Empresarial Menorquina de Serveis Informàtics (ACCESO) per mostrar el potencial de la geo-informació destinada a ampliar l'activitat empresarial.

La IDE -Infraestructura de Dades Espacials- és un projecte plasmat a una web, allotjada al portal www.cime.es, que té importància i utilitat per fomentar l'accés de la ciutadania a aquesta informació del seu interès a través de mitjans telemàtics i que permet desenvolupar activitat econòmica diversa i la realització de tràmits administratius de forma més àgil, transparent i amb coneixement directe dels administrats.

En aquest sentit, a part del conseller que dirigeix Ordenació del Territori, participaran a la presentació dels diferents blocs de la jornada el responsable tècnic de la IDE; representants de SILME; el cap de departament d'Ordenació del Territori; la directora del projecte LIFE+RENEIX, així com el gerent de Binary Menorca i president d'ACCESO, Santiago Barro.


Maó, 6 de novembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS