Notícies i actualitat

El llum públic que es consumirà a la carretera de Torralba tindrà cost zero gràcies als dos aerogeneradors que instal·larà el Consell Insular

Data : 28/10/2013

La Conselleria de Mobilitat i Projectes del Consell Insular de Menorca iniciarà a partir d'aquest dilluns 28 d'octubre les obres de millora de la carretera de Torralba, al terme municipal d'Alaior, les quals inclouen un carril bici que connectarà amb diferents rutes cicloturístiques.

Amb la voluntat d'estalviar en el consum d'energia i que l'enllumenat públic d'aquesta via i de la zona de Son Vitamina tingui cost zero s'instal·laran dos aerogeneradors de menys de 10 metres d’alçada a l’altura d'aquesta urbanització -per ser el punt més elevat- per generar, gràcies a la força del vent, l'electricitat necessària.

“Tenint en compte que vivim a una Illa que és Reserva de Biosfera creiem des del Consell Insular que és la nostra obligació apostar en la mesura de les nostres possibilitats per les energies renovables”, explica el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre.

El preu final de les obres és de 1,2 milions d'euros i, de fet, s'ha aconseguit un estalvi de prop de 500.000 euros respecte al preu de sortida. És el Consell Insular qui finança aquesta feina gràcies al conveni de carreteres signat al seu dia amb el Govern balear per a iniciatives que no corresponguin amb la Me-1, perquè aquestes darreres estan contemplades en l'altre conveni que es va firmar amb l'administració central.

A més dels aerogeneradors, està previst al projecte, millores en el traçat pel que fa als radis de les corbes, una rotonda a la intersecció de la Me-12 amb el vial de Torralba, renovació de la capa d'asfalt, així com dels canvis de rasants.
També es preveu habilitar un carril bici que unirà la carretera Me-12 amb la població d'Alaior i que a la vegada connectarà amb les rutes cicloturístiques, el qual tindrà una amplada mitja de 2,5 metros que s'afegiran a la secció viària actual. Està previst que les obres puguin estar enllestides en el termini de 180 dies naturals des del seu inici.
“En definitiva, cercam augmentar la seguretat d'aquesta via perquè es tracta d'un recorregut molt emprat tant per autobusos regulars i discrecionals com per ciclistes”, explica Luis Alejandre.

Des de l'Ajuntament d'Alaior, la seva batlessa, Misericordia Sugrañes, explica que es tracta d'un projecte reivindicat per la població i que contribuirà a millorar la imatge i serveis que ofereix aquest municipi.

Maó, 28 d'octubre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS