Notícies i actualitat

Menorca incorporarà tres figures noves d'estades turístiques a les que marca la Llei autonòmica i manifesta la seva voluntat de dur a terme la fusió de fundacions

Data : 25/10/2013

L'equip de govern del Consell Insular de Menorca demanarà oficialment al Govern balear poder incloure tres figures noves d'estades turístiques a les que contempla la Llei General Turística i que responen a les necessitats i especificitats de Menorca. Així ho ha anunciat avui el president d'aquesta entitat, Santiago Tadeo, amb la consellera de Turisme, Salomé Cabrera.

Concretament, es planteja ampliar els supòsits en que es poden concedir llicències turístiques als habitatges unifamiliars entre mitjaneres; a les cases de Lloc en rústic que per la seva tipologia tradicional estan conformats per dos habitatges amb entrades diferents i als apartaments dels anys 80, legals, que ja van néixer amb l'ús residencial i turístic barrejats i que, per tant, només es vol regularitzar aquesta situació mantenint la unitat d'explotació.

Açò sí, el president Tadeo ha deixat ben clar que aquests canvis puntuals no suposen que ara qualsevol habitatge amb cèdula d'habitabilitat pugui obtenir llicència turística.

Per la seva part, la consellera Salomé Cabrera ha explicat que aquestes noves figures d'estades turístiques es promouen perquè responen a una necessitat del sector a Menorca. També ha assegurat que tots aquests canvis hauran de venir acompanyats amb un seguit de condicionats de qualitat i que hauran de complir amb els mateixos requisits que els establiments d'allotjament tradicionals existents.

Per tant, el president Tadeo ha explicat que l'equip de govern insular demanarà al Govern balear que o bé reguli de forma genèrica aquestes modificacions o que permeti redactar des de Menorca amb un reglament propi per donar sortida a aquestes demandes.

Feina ja feta
També s'ha donat compte que durant el que portam de l'actual mandat -dos anys- ja s'han legalitzat a Menorca 800 habitatges turístics. En canvi, des de l'any 1984 fins el 2011 només van obtenir llicència turística uns 2.500.

Per altra banda, el president Tadeo ha anunciat que Menorca acudirà a la World Travel Market amb un missatge d'unitat amb el sector perquè es continua amb la voluntat de dur endavant la fusió de fundacions, tal i com està ara conformat el sistema de patrons, però amb la possibilitat de que després es puguin incorporar de nous.

Maó, 25 d'octubre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS