Notícies i actualitat

Santiago Tadeo explica els problemes de connectivitat aèria que pateix Menorca al director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona per a Catalunya i Balears

Data : 24/10/2013

El president del Consell Insular de Menorca, acompanyat de la vicepresidenta i consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, i del conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, han rebut avui a la seu de la plaça Biosfera al director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona per a Catalunya i Balears, Ferran Tarradellas. Durant aquesta reunió s'han posat damunt la taula, entre d'altres qüestions, les dificultats que té Menorca respecte la connectivitat aèria.

I és que avui, a partir de les 17,30 hores, té lloc al Centre Artesanal de Menorca, al municipi des Mercadal, la inauguració de l'exposició itinerant #dretscompartits i posteriorment el debat Diàleg amb la ciutadania sobre el Futur d'Europa, organitzat per aquesta entitat i en el que prendran part Antonio Alcover, professor Economia de la UIB; César Nuño Pacheco, director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior i el mateix Ferran Tarradellas. Cristina Fernández, directora insular de la Conselleria de Benestar Social i Juventut del Consell Insular de Menorca farà de moderadora.

L'objectiu d'aquests actes és promoure la participació ciutadana sobre el debat polític europeu i apropar a la població el projecte europeu i els reptes actuals.

Enguany es compleixen 20 anys de l'entrada en vigor del Tractat de Maastricht, el qual va establir la ciutadania de la Unió Europea i es va articular el territori europeu en tres competències bàsiques: Economia i Comerç, Política Exterior i Seguretat Comuna, i Justícia i Interior.

“La legislació europea contempla uns drets i obligacions que no tan sols afecta els Estats i a la seves institucions, sinó que també empara tot ciutadà, donant-li el dret a exigir a les autoritats de qualsevol país membre que observin correctament els seus drets europeus”, afirma el president Tadeo, qui afegeix que tot i així “encara falta molta feina a fer per explicar el que suposa ser ciutadà europeu”.

Alguns dels drets fonamentals de la UE són, per exemple, el de la protecció de dades de caràcter personal o el que protegeixen els menors, la gent gran i el col·lectiu de discapacitats.

Maó, 24 d'octubre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS