Notícies i actualitat

La Fundació per a Persones amb Discapacitat, Sa Cooperativa del Camp i CAEB Menorca acorden un projecte per aconseguir que el producte de Menorca tengui sortida al mercat i pugui ser consumit per les empreses de l’illa

Data : 05/07/2017

La unió d’esforços entre el sector privat i públic ha fet avui possible la signatura d’un conveni marc de col·laboració entre la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca, Sa Cooperativa del Camp i CAEB Menorca. Un acord que té per objecte aconseguir que el producte de Menorca tengui sortida al mercat i que pugui ser consumit per les empreses de l’illa.

La presidenta Maite Salord, el president de Sa Cooperativa del Camp, Bartomeu Pons, i el vicepresident de CAEB Menorca, Joan Melis han assentat oficialment les bases d’un projecte molt ambiciós que -segons ha explicat Salord- “marcarà un abans i un després, donat que sumam esforços sota uns objectius comuns que acabaran beneficiant a tota la societat menorquina”.

Ja fa temps que Sa Cooperativa del Camp treballa per potenciar tot el relacionat amb el producte produït pel sector primari de l’illa. Val a dir que Menorca va deixar de banda la comercialització d’aliments produïts a l’illa durant molts anys, la qual cosa va fer que gairebé la totalitat dels productes que es consumeixen a l’illa provinguin de fora. En aquest sentit, CAEB Menorca i Sa Cooperativa del Camp aposten perquè el món rural continuï sent sostenible. És per aquest motiu, fins i tot abans de l’entrada de Sa Cooperativa com a soci individual de CAEB, que ja es va començar a fer feina en un projecte que definís tota una sèrie d’oportunitats per als diferents sectors productius de l’illa. L’objectiu, recuperar una part d’aquest mercat a través de la consecució d’una oferta de productes i formats, prou competitius i atractius per a aquests sectors -amb alt consum alimentari- que obrin el camí de l’aposta pel producte de l’illa en lloc del de fora.

Rere l’impuls de Sa Cooperativa del Camp per a la comercialització de productes carnis, lactis i matèries primeres, des de CAEB Menorca es va detectar que, malgrat que el món rural de Menorca té capacitat per produir una quantitat molt superior a la que està produint actualment, el que succeeix és que el mercat no accepta, entre altres, les condicions d’entrega del producte, el finançament, la presentació del mateix o fins i tot la nul·la transformació. Obstacles, tot plegat, perquè les empreses apostessin d’una manera forta pel producte produït a Menorca.

La suma dels esforços entre una sèrie d’empreses del sector hoteler i del sector de la restauració, a més de diverses associacions i persones enteses en la matèria, han aconseguit la posada en marxa d’un projecte que facilita la sortida al mercat del producte illenc per tal que pugui ser consumit per les empreses menorquines.

Donat que l’objecte principal de la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca és la promoció i defensa de les condicions bàsiques per a l’autonomia de les persones amb discapacitat per tal d’assolir la seva integració social, laboral i familiar, s’ha apostat per incloure en el projecte a la Fundació -com a un dels majors exponents de l’economia social a l’illa- en la realització de la transformació del producte. En aquest sentit, i donat que el Centre Especial de Treball de la Fundació es dedica, entre d’altres, a les tasques de preparació de menjars preparats i processament de productes alimentaris, Sa Cooperativa del Camp mostra el seu interès a comptar amb els recursos humans i materials de la Fundació. Així com, per la seva banda, la Fundació -per tal de mantenir i/o potenciar l’activitat del seu Centre Especial d’Ocupació i altres departaments com el servei d’inserció laboral, està interessada a oferir-los a Sa Cooperativa.

Per la seva banda, CAEB Menorca coordina les activitats com a catalitzador necessari del seu camí cap al consumidor final, i en implementar alhora els itineraris de formació de treballadors especialitzats per al desenvolupament d’aquestes. A tal efecte, i segons ha subratllat Joan Melis, CAEB actuarà de manera coordinada i en col·laboració amb la conselleria d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i amb les polítiques d’Ocupació que des de la mateixa es portin a terme. “Serà imprescindible formar a la gent”, ha afirmat Melis.

Bartomeu Pons, ha agraït l’aposta ferma per un projecte que “de ben segur serà l’inici per a altres tipus de col·laboracions”. Per la seva banda, Joan Melis ha felicitat a Sa Cooperativa per la feina conjunta amb CAEB Menorca, així com la implicació de tots els col·laboradors amb els quals s’ha aconseguit “visualitzar que aquest projecte és viable”. “Estic convençut que el projecte que iniciam ara continuarà creixent d’aquí a uns anys”, ha afegit.

Finalment, la directora insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent, ha ressaltat la transversalitat d’una iniciativa que “brinda una nova oportunitat laboral al col·lectiu de persones amb discapacitat”.

Les entitats i/o persones que s’adhereixen i donen suport al projecte com a col·laboradores són:

Asociación de Restauración de Menorca
Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca
Fra Roger
Vacances Menorca Resort
Grupo Recibaria
Hotel Rural Alcaufar Vell
Quesería Menorquina
Club Royal Son Bou
Tomàs Cano, Xef
Borja Matoses


Ciutadella, 5 de juliol de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS