Notícies i actualitat

El president Tadeo va demanar oficialment dijous la modificació de la Llei turística per adaptar-la a la “idiosincràsia de Menorca”

Data : 19/10/2013

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, va demanar oficialment al Govern balear dijous, dia 16 d’octubre, modificar la Llei de turisme de les Illes Balears amb l’objectiu d’adaptar-la a la “idiosincràsia de Menorca” pel que fa a la comercialització de les estades turístiques.

En la seva carta, adreçada directament al conseller de Turisme, Carlos Delgado, el president Tadeo demana a l’executiu autonòmic que iniciï els tràmits per a la modificació de la Llei per tal que el Consell Insular pugui reglamentar altres tipologies d’habitatges per comercialitzar estades turístiques d’acord amb les característiques que presenta l’illa de Menorca.

Santiago Tadeo exposa que la Llei 8/2012, de 19 de juliol de 2012, “estableix que seran objecte de comercialització les estades que es trobin en habitatges unifamiliars aïllats i en habitatges aparellats contemplant la seva definició a efectes de la Llei de turisme” i afegeix que “la Llei prohibeix expressament la comercialització d’estades en habitatges plurifamiliars o adossats sotmesos a la Llei de propietat horitzontal”.

De fet el president Tadeo ja va anunciar el passat 22 d’agost de 2013 que demanaria aquesta modificació quan es va produir una reunió al Govern balear per tractar la qüestió del lloguer dels habitatges turístics en aquesta llei.

Ja aquell dia Santiago Tadeo va avançar que la seva voluntat era arribar a un consens amb els sectors implicats a l’hora de demanar aquesta petició de modificació de la Llei turística.


Maó, 19 d'octubre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Petició 16 octubre al conseller Delgado modificació Llei Turisme
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS