Notícies i actualitat

El Consell coneix de primera mà els projectes en els quals coopera a través del Fons Menorquí de Cooperació a Nicaragua

Data : 19/10/2013

La vicepresidenta del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons, i el conseller de Cooperació Local i vicepresident del Fons Menorquí de Cooperació, Juanjo Pons, van rebre ahir, a la seu del Consell Insular de Ciutadella, juntament amb la portaveu del grup PSM a la institució insular, Maite Salord, la Sra. Bernarda del Castillo, alcaldessa de Telpaneca, i el Sr. Absalón González, gerent de la UCOM (Nicaragua), acompanyats d’altres membres dels Fons Menorquí de Cooperació.

El Fons Menorquí de Cooperació treballa per pal·liar les desigualtats, la pobresa i la fam al món a través de projectes de cooperació desenvolupats arreu de l’hemisferi sud del planeta. En el cas de Nicaragua ho fa a través de la UCOM, entitat participativa creada per coordinar les accions aprovades a Menorca entre altres i que actualment té com a beneficiaris sis municipis al districte de Madriz, al nord d’aquest país del sud.

L’objectiu de la visita era intercanviar informació sobre el desenvolupament dels projectes i reforçar la relació i suport mutu. En tant que es tracta de projectes que fomenten l’organització i impulsen la tasca municipal, es considera adient que la delegació de Nicaragua visiti cadascuna de les administracions sòcies del Fons Menorquí per donar a conèixer el que s’aconsegueix amb el suport de Menorca i enfortir mútuament aquesta relació.

La batlessa de Telpaneca i el gerent de la UCOM van explicar com es desenvolupen alguns dels projectes en els quals el Consell Insular, a través del Fons Menorquí de Cooperació, col·labora, com són, per exemple, ajudar a facilitar l’accés a un habitatge digne, a aigua potable, sanejament, així com a infraestructures sanitàries i educatives.
El conseller de Cooperació Local, Juanjo Pons, explica que es tracta de projectes que tenen per objectiu assegurar les necessitats bàsiques. “Està en construcció un barri a Telpaneca de 30 habitatges bàsics i ens van informar que durà per nom barri Menorca”.

Una dada important que indica la situació actual en aquesta regió i que a la vegada ens dóna un alè d’optimisme és que el 2005 Telpaneca tenia diagnosticada una pobresa extrema i el 2012 es va aconseguir reduir aquest índex fins a la categoria de pobresa severa. Així i tot, encara hi queda molt de camí per recórrer.

Maó, 19 d’octubre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS