Notícies i actualitat

El patrimoni històric i cultural, la diversificació econòmica, la protecció del medi natural i la millora del cicle de l’aigua, prioritats del Pla Anual de 2017 de l'Impost de Turisme Sostenible

Data : 04/07/2017

El patrimoni històric i cultural, la diversificació econòmica, la protecció del medi natural i la millora del cicle de l’aigua, són les prioritats establertes en el Pla Anual de 2017 de l'Impost de Turisme Sostenible aprovat avui. Com ha donat a conèixer el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló, el pla dotat amb 64 milions d’euros fixa com a objectius anuals els projectes que es finançaran a càrrec del Fons d’Impuls del Turisme Sostenible.

La presidenta Maite Salord ha destacat que l’actual convocatòria “permetrà als municipis presentar els seus projectes a través dels consells insulars”, una demanda feta des de Menorca i que recull aquest Pla Anual de 2017. “Com a institució insular mantenim el nostre compromís de donar suport a totes aquelles propostes municipals que l’any passat van quedar pendents, serem al costat dels ajuntaments tal com van dir i assumirem com a propis els seus projectes per tal de tramitar-los davant del Govern de les Illes Balears”.


La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha explicat que es preveu que durant l'any 2017 l’Agència Tributària de les Illes Balears recapti, a compte d’aquest impost, una quantitat aproximada de 60.690.000 euros. A aquesta recaptació s'afegirà el romanent de la liquidació definitiva de l'Impost del Turisme Sostenible per a 2016, que ha estat de 3.997.938,11 euros. Per tant, la convocatòria de 2017 està dotada amb un total de 64.687.938,11 euros.

Una de les principals novetats de la convocatòria de projectes que s'ha aprovat avui és la incorporació d'un sistema objectiu de taules numèriques per a la seva valoració. El gran nombre de projectes presentats a l'anterior convocatòria fa necessari comptar amb un sistema de puntuació que s'aplicarà sobre la memòria explicativa (en un 65%) i per fórmula (en un 35%).

El plenari de la Comissió ha aprovat també autoritzar l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) la gestió del Fons d’Impuls del Turisme Sostenible, és a dir, que l’ATB durà a terme l’avaluació, el seguiment i la informació de l'execució dels projectes aprovats.

El Consell de Govern del proper divendres dia 7 portarà a aprovació el Pla Anual que es publicaria al BOIB dissabte dia 8. A partir de la seva publicació, les diferents administracions públiques i les entitats que integren la Comissió podran presentar projectes fins el proper dia 4 d’agost.

“Queda demostrat que l’Impost de Turisme Sostenible és una molt bona iniciativa que ha estat acceptada perfectament per la societat en general i pels visitants”, ha dit Salord.

La Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible està formada pel Govern, representants dels consells insulars, ajuntaments, sindicats, patronals, la Universitat i altres entitats socials, culturals i mediambientals, com ara el GOB o ARCA.

Maó, 4 de juliol de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS