Notícies i actualitat

Dels 17 tècnics que van dictaminar sobre el projecte de millora de la carretera general entre Maó-Alaior a la Comissió Balear de Medi Ambient només un es va posicionar en contra

Data : 17/10/2013

La portaveu de l'equip de govern del Consell Insular de Menorca, Salomé Cabrera, recorda al Gob que “el projecte de millora de la carretera general entre Maó i Alaior ha satisfet les prescripcions de la Comissió Balear de Medi Ambient”.

És a dir, la conselleria de Mobilitat i Projectes compleix la llei i acata el que diu l'òrgan competent de vetllar pels interessos paisatgístics que en aquest cas és la Comissió Balear de Medi Ambient. “No és possible que una part mani sobre el tot”, afegeix la portaveu Cabrera. I és que dels 17 tècnics que en van dictaminar sobre aquest projecte, només un es va pronunciar en contra”.

En qualsevol cas, l'informe final i concloent de la Comissió Balear de Medi Ambient és clar: dóna llum verda al projecte de millora de la carretera amb la condició bàsicament de suprimir l'enllaç del Camí de Loreto i de reduir les dimensions de les rotondes. Ambdues s'han complert: pel que fa als enllaços s'ha reduït el seu impacte un 10% aproximadament i un 35% l'ocupació de les rotondes que es troben a sota dels enllaços. De fet, l'ocupació de la rotonda de Rafel Rubí disminueix un 39,21%.

Salomé Cabrera recorda al Gob que el nou projecte de millora de la carretera general té per objectius bàsics evitar els girs a l'esquerra per la seva perillositat i a la vegada disposar d'una via de comunicació renovada a 20 ó 25 anys vista. És més, segons els nostres tècnics, les rotondes a nivell inferior no frenen el tràfic, són més segures i tenen menor impacte visual”.

I és que segons dades de la Direcció General de Tràfic entre 2005 i 2012, la perillositat dels accidents produïts a la carretera Me-1 és superior al de la resta de la xarxa de carreteres de Menorca, donat que concentra el 55% de les víctimes mortals. A la carretera Me-1 es produeixen anualment una mitjana de 3 morts, 9 ferits greus i 28 ferits lleus, dels quals una quarta part corresponen al tram Maó-Alaior.

Maó, 17 d'octubre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS