Notícies i actualitat

Acord per recuperar l'antic hospital Verge del Toro per a usos sociosanitaris

Data : 03/07/2017

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s’ha reunit avui amb la presidenta Maite Salord i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, per tractar el futur de l’edifici de l’antic hospital Verge del Toro. Armengol ha anunciat que avui dematí la Tresoreria de la Seguretat Social ha comunicat a l'executiu el vistiplau pel que fa a la recuperació de l'espai i l'inici del procés administratiu que s'ha de dur a terme per "rehabilitar la façana i l'estructura de Verge del Toro, amb una intervenció que podria començar el 2019 i requerirà una inversió aproximada de 2,5 milions d'euros".

A l'encontre, en què hi eren també presents el vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló; la consellera de Salut, Patricia Gómez; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; i la consellera de Benestar Social i Família del Consell, Maria Cabrisas, Armengol ha acordat amb la resta d’institucions de l'illa "revisar plegats el pla d’usos de l’edifici, que és del 2009, per determinar quina ha de ser la millor gestió possible i quins serveis concrets es necessiten".
 
En aquest sentit, la responsable del Govern ha explicat que les tres institucions han acordat també habilitar una nova residència geriàtrica a Maó, "perquè la nostra intenció és cobrir les necessitats presents i futures d’aquesta illa, en què es preveu un envelliment de la població".

“Avui és un dia històric, tres administracions, Ajuntament de Maó, Govern de les Illes Balears i Consell han unit esforços per donar compliment als compromisos que havíem adquirit amb els ciutadans i que no són altres que donar resposta a totes les necessitats sociosanitàries de Menorca, i a més a més, fer-ho recuperant un edifici emblemàtic com és el Verge del Toro”, ha dit Maite Salord. La presidenta del Consell ha recordat que “nosaltres sempre havíem defensat que se li havia de donar un ús, no el volíem veure tancat i molt manco retornat a l’Estat espanyol”.
 
"Hi ha sintonia i coincidència entre les tres administracions —ha dit Armengol—. Des de l’inici de la legislatura hem mantingut un contacte constant entre la Conselleria de Serveis Socials i la de Salut amb el Consell de Menorca i l’Ajuntament de Maó per definir els requisits d’àmbit sanitari i social a l’illa de Menorca i posar damunt la taula les solucions més adequades que responguin a les necessitats dels seus ciutadans, que són la nostra prioritat".


Maó, 3 de juliol de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS