Notícies i actualitat

Consideracions generals tècniques sobre el document del RACC Me-1

Data : 17/10/2013

Anàlisi preliminar

-Desfasat. L'informe del RACC no té en compte les modificacions que el Consell Insular ha introduït al projecte de millora de la carretera general entre Maó i Alaior prescrites per la Comissió Balear de Medi Ambient aquest agost i que són bàsicament: suprimir l'enllaç del Camí de Loreto i reduir les dimensions de les rotondes. En aquest sentit, hem de recordar que pel que fa als enllaços s'ha reduït el seu impacte un 10% aproximadament i un 35% l'ocupació de les rotondes que es troben a sota dels enllaços. De fet, l'ocupació de la rotonda de Rafel Rubí disminueix un 39,21%. I per açò l'informe del RACC està desfasat.

- Accidents. Es troba a faltar entre les dades que aporta el RACC per valorar l'index de risc de la carretera general les que fan referència als accidents. En aquest sentit, el projecte del Consell Insular recull les dades oficials de la Direcció General de Tràfic, segons les quals es demostra que “la perillositat dels accidents produïts a la carretera Me-1 és superior al de la resta de la xarxa de carreteres de Menorca, donat que concentra el 55% de les víctimes mortals”. “A la carretera Me-1 es produeixen anualment una mitjana de 3 morts, 9 ferits greus i 28 ferits lleus, dels quals una quarta part corresponen al tram Maó-Alaior.

- Alternativa del RACC amb carril central de gir a l'esquerra, impossible tècnicament. El RACC proposa com a solució alternativa als enllaços de Biniai i Rafal Rubí carrils centrals de gir a l'esquerra. Pel que fa a Biniai l'alternativa del RACC suposaria fer dos carrils centrals amb gir a l'esquerra, un per cada costat, la qual cosa representaria una plataforma d'amplada de 20 metres -la que proposa el Consell només en tindria 12- en una longitud de 800 metres amb la impossibilitat d'avançament en aquesta extensió. Respecte a Rafal Rubí tampoc és possible la proposta del RACC de carril central de gir a l'esquerra perquè està sobre una corva en planta i amb canvi de rasant en alçat, per la qual cosa no hi ha suficient visibilitat per fer-ho.

- Alternativa del RACC amb rotondes a nivell per als enllaços de l'Argentina i Alaior, penalitzen el tràfic. Cal recordar que aquests punt són interurbans i en aquest sentit posar una rotonda a nivell suposa fer menys fluid el tràfic. Precisament, amb el projecte del Consell de millora es pretén que un conductor no hagi d'aturar-se entre la sortida de Ciutadella i l'entrada a Maó.

- Accessos. El RACC diu que el projecte del Consell dóna solució directe a 7 accessos, però no compta les rotondes a nivell de Poima IV Fase i la de la carretera Me-14 d'accés a l'Aeroport. Els enllaços i rotondes del projecte constructiu no només donen solució als accessos dels principals camins i interseccions sobre la carretera indicats pel RACC, sinó que a més donen solució a tots els accessos que incideixen directament sobre la carretera fent possible a més el canvi de sentit necessari en prohibir-se els girs a l'esquerra per a tots els accessos.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS