Notícies i actualitat

El president Santiago Tadeo i el conseller Fernando Villalonga assisteixen a la V Trobada de la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat

Data : 16/10/2013

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i el conseller d’Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, així com el seu director insular, José Luis Orfila, assistiran els dies 17 i 18 d’octubre a la V Trobada de la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat, organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), a través de la Xarxa, amb la col·laboració del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

En aquesta trobada es tractaran les diferents actuacions i les noves línies de treball de la Xarxa per donar compliment a la consecució de les metes i objectius establerts amb vista a l’horitzó 2020.

Durant les jornades, també se celebrarà la V Assemblea de la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat, en la qual s’abordaran diferents assumptes relatius a les entitats locals que compten amb polítiques, plans i programes de conservació de la biodiversitat, protecció del medi hídric, restauració dels espais naturals degradats i millora de la connectivitat ecològica, així com la salvaguarda dels ecosistemes.

Serà en aquest escenari on el president del Consell Insular de Menorca abordarà la celebració dels vint anys de la Menorca reserva de biosfera i les principals conclusions del que això significa per al futur de Menorca: per una banda, mantenir l’alt compromís dels menorquins amb el seu territori, compaginant el factor humà, la natura i el medi ambient amb el creixement econòmic sostenible, i per una altra banda, l’aposta del Consell Insular de Menorca per avançar en temes pròpiament mediambientals, com les energies renovables, els recursos hídrics i els residus.

També es parlarà del conveni marc de col·laboració signat recentment entre la Secretaria d’Estat de Turisme i el Consell Insular de Menorca per a l'impuls del turisme sostenible a l’illa, amb l'objectiu que aquesta es converteixi en la primera destinació espanyola que s’incorpora al pla nacional.

Cal recordar que aquest conveni té com a objectiu establir un marc de col·laboració per impulsar diferents actuacions en matèria de turisme sostenible a Menorca establint una sèrie de criteris, requisits i condicionants que haurien de complir les destinacions turístiques que pretenguin considerar-se de turisme sostenible. S'estableix que Menorca sigui un referent en la definició i establiment dels principis i criteris per a la consideració de la destinació turística sostenible, que s’han de poder extrapolar a qualsevol destinació turística.


Maó, 16 d’octubre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS