Notícies i actualitat

La bona gestió dels recursos del Pla de dinamització del producte turístic permetrà habilitar un museu britànic a Ca n'Oliver

Data : 16/10/2013

Gràcies a l'eficiència en la gestió dels recursos públics del Pla de dinamització del producte turístic (PDPT) es podrà habilitar un museu inspirat en el passat britànic de Menorca a Ca n'Oliver, a Maó. Així s'ha aprovat en el si de la comissió d'aquest ens, del qual formen part l'Administració central, l’autonòmica i la insular, més el sector privat, representat per Ashome.

El PDPT té com a objectiu bàsic coordinar sector privat i administració publica a l'hora de potenciar les inversions que es creguin més adients per millorar el producte turístic de Menorca i fer de l'illa una destinació més atractiva encara. Així ho ha recordat el president del Consell Insular, Santiago Tadeo.

Després que s'hagin pogut recuperar partides econòmiques i gràcies a l'optimització dels recursos públics en les diferents anualitats del PDPT, s'han pogut destinar 400.000 euros per fer possible un museu d'inspiració britànica a l'edifici construït a final del segle XIX al centre de Maó per la família Oliver.

Una vegada que estiguin acabades les obres de restauració general de l'edifici, entre maig i juny de 2014, segons el calendari previst, es podran començar els treballs per fer possible el museu esmentat, que s’espera que estigui enllestit a final de l’any que ve, si no hi ha imprevistos.

“L'objectiu és que els visitants i els mateixos residents puguin contemplar obres d'art i objectes de la vida quotidiana de l'època britànica”, ha explicat el president d'Ashome, Joan Melis, qui ha recordat que el principal col·lectiu que visita l'illa és el britànic i que moltes famílies de Menorca s'han ofert per cedir de manera definitiva o temporalment aquests records.

També s'ha valorat el fet que tant la il·luminació de les torres de defensa, com el projecte de les visites a les coves de Cala Blanca a Ciutadella o el mateix museu a Ca n'Oliver estiguin en marxa i en l'agenda del PDPT.

Per la seva banda, la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, ha explicat que tots els projectes del PDPT encaixen perfectament en l'estructuració de les sis submarques que va establir el Consell Insular en col·laboració amb el sector i entre les quals destaca de forma important la Menorca cultural.

El representant de la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a Menorca, Javier López-Cerón, també ha estat present en aquesta reunió.

Maó, 16 d'octubre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS