Notícies i actualitat

Consell Insular i Secretaria d'Estat signen un conveni per a l'impuls del turisme sostenible i de naturalesa a Menorca

Data : 15/10/2013

El president del Consell Insular de Menorca Santiago Tadeo i la Secretària d'Estat de Turisme Isabel Borrego han signat aquesta tarda a la seu de la institució menorquina un conveni marc de col·laboració per a l'impuls del turisme sostenible a la Illa, amb l'objecte que aquesta es converteixi en la primera destinació espanyola que s'incorpora al pla nacional.

La Secretària d'Estat es va desplaçar ahir a l’Illa per a la signatura del document i mantenir una reunió el president del Consell Insular i la consellera del turisme María Salomé Cabrera. El conveni té com a objectiu establir un marc de col·laboració per impulsar diferents actuacions en matèria de turisme sostenible a Menorca establint una sèrie de criteris, requisits i condicionants que haurien de complir aquelles destinacions turístiques que pretenguin considerar-se de turisme sostenible. S'estableix que Menorca sigui un referent en la definició i establiment dels principis i criteris per a la consideració de la destinació turística sostenible havent de poder-se extrapolar a qualsevol destinació turística.

El conveni de col·laboració contempla actuacions com el desenvolupament del diagnòstic de la sostenibilitat de la destinació turística, amb el qual obtenir una panoràmica general de la situació actual de la destinació (l'Illa de Menorca), així com establir una estratègia, prenent com a base l'anàlisi dels problemes i oportunitats de Menorca en matèria de sostenibilitat turística. Per a aquest punt, un aspecte clau serà el paper de la Reserva de la Biosfera en el turisme i el del producte que ofereix la destinació. Finalment, s'elaborarà la primera fase d'un pla d'acció, amb el qual definir accions concretes que contribueixin a la consecució d'objectius.

La Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, va manifestar després de la signatura del conveni que aquestes destinacions sostenibles “estaran acreditats perquè serveixi de distinció davant mercats que són cada vegada més exigents a l'hora de triar destinació, com és l'alemany o el japonès”. La responsable de la cartera de turisme de l'Estat va afegir que “para això és important treballar amb el sector privat, amb l'hoteler per poder aconseguir aquesta qualificació de destinació turística sostenible”.

El Ministeri ha triat Menorca com a pionera perquè “ja fa coses importants en conservació de la naturalesa com és la declaració com a Reserva de la Biosfera. Ara falta veure que altres característiques ha de reunir. Falta fer aquest diagnòstic i articular la col·laboració amb l'empresari que vulgui participar, la distinció no es dóna a un establiment sinó a una destinació de forma global”.

Isabel Borrego estima que “en un any, Menorca podrà ser destinació sostenible. El diagnòstic que hem de fer implica també quin camí hem de seguir per tenir aquesta acreditació”.

D'altra banda, el president del Consell Insular, Santiago Tadeo va assenyalar que “amb convenis com aquest es pot veure el que podem generar. De la mateixa manera, al marge de catalogar a Menorca com a destinació turística sostenible, també es pot extrapolar i exportar a altres llocs. Així fem dues coses molt importants, seguir diferenciant-nos d'altres destinacions turístiques i desestacionalitzar. Tot això al costat del sector privat, que és com ha de treballar l'administració”.

La consellera Salomé Cabrera ha matisat que “entre altres coses, gràcies a aquest conveni es recuperarà el club de producte de Reserva de la Biosfera per després formar part del club d’ecoturisme de TurEspaña i això a Menorca li dóna una entitat molt gran, perquè ens posiciona i diferència”.

Maó, 15 d'octubre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS