Notícies i actualitat

Divulgació del projecte Life+BOSCOS a un seminari internacional d'adaptació al canvi climàtic

Data : 03/07/2017

L'Illa italiana de Pantel·leria va acollir dia 29 de juny un seminari de projectes europeus destinats a l'adaptació del medi forestal al canvi climàtic. En aquest marc, el Consell Insular de Menorca va ser convidat per tal de poder exposar les bones pràctiques extretes del desenvolupament del projecte Life+BOSCOS que es va realitzar a l’illa des de l’any 2009 fins a 2015. Durant aquest període es van realitzar, entre altres accions, un procés participatiu per definir una sèrie de directrius de gestió forestal que van ser integrades al Pla Forestal de les Illes Balears; la realització de deu plans de gestió forestals a deu finques agrícoles de l'illa on es va avaluar el cost-eficiència de diferents accions; o la creació d'itineraris interpretatius -com el de s'Arangí- per donar a conèixer els serveis que ens dóna el bosc a la societat.

El director insular de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol, va assistir al seminari. Durant la seva intervenció, Truyol va explicar els aprenentatges extrets de les diferents etapes del projecte i com algunes de les mesures han servit per introduir algunes modificacions al Contracte Agrari Reserva de Biosfera (CARB) per tal de reconèixer la feina dels pagesos que contribueix a l'adaptació al canvi climàtic. Així mateix, el director insular va valorar també de manera molt positiva la relació reforçada en el marc del projecte amb el Govern de les Illes Balears per tal de planificar la gestió forestal i fer-la més robusta de cara als impactes associats al canvi climàtic com la sequera, l’augment de plagues i malalties i els incendis forestals.

Durant la reunió es van compartir experiències de diferents territoris i es va fer menció especial al fet ja fa 25 anys de la creació del programa Life, un programa que ha permès que Menorca compti amb fons europeus per treballar en la conservació de la flora (Life+Flora), les basses temporals (Life+Basses), la restauració d'hàbitats (Life+Reneix) i la mateixa adaptació al canvi climàtic (Life+BOSCOS).

Maó, 3 de juliol de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS