Notícies i actualitat

El Consell compleix amb les prescripcions de Medi Ambient i redueix l'ocupació de les rotondes un 35% aproximadament

Data : 11/10/2013

La conselleria de Mobilitat i Projectes del Consell Insular de Menorca ha complert amb les prescripcions que va apuntar aquest estiu la Comissió balear de Medi Ambient per aprovar la modificació del projecte de millora de la carretera general entre Maó i Alaior.

En aquest sentit, la Comissió Balear de Medi Ambient demanava dues modificacions bàsiques: suprimir l'enllaç amb el Camí de Loreto i reduir les dimensions generals del projecte. Tant una com l'altre s'ha efectuat. Pel que fa als enllaços s'ha reduït el seu impacte un 10% aproximadament i un 35% l'ocupació de les rotondes que es troben a sota dels enllaços. De fet, l'ocupació de la rotonda de Rafel Rubí disminueix un 39,21%.

De fet, el projecte de millora de la carretera general entre Maó i Alaior, aprovat per la Comissió Balear de Medi Ambient amb aquestes prescripcions, ja va ser presentat davant els membres del Cercle d'Economia aquest dimecres 9 d'octubre pel president del Consell Insular, Santiago Tadeo, així com per l'equip de Mobilitat i Projectes encapçalat pel seu conseller, Luis Alejandre.

“Noltros som sensibles i escoltam el que diuen diferents col·lectius i per açò hem reduït al màxim el projecte de millora”, explica el conseller Alejandre, qui recorda també que amb aquest projecte l'equip de govern persegueix dos objectius: evitar els girs a l'esquerra per la seva perillositat i a la vegada disposar d'una carretera renovada a 20 ó 25 anys vista.

Alejandre explica que malgrat el desdoblament formava part del programa electoral amb el que el Partit Popular va concórrer a les passades eleccions, l'estat de crisi de les arques públiques va motivar que l'equip de govern insular optés per un projecte adient amb les possibilitats econòmiques. “Es més, aconseguim un nivell similar de fluïdesa que un desdoblament sense haver de invertir el doblers necessaris per construir-ho”.

El projecte de millora, l'inicial i el nou també, inclou vorals de 2,5 metres d'amplada per sentit perquè hi puguin circular tractors, ciclistes i cotxes sense carnet de 49 cc... També preveu vials se servei per pas de fibra òptica, telefonia i fins i tot xarxa d'aigües.

El conseller Alejandre explica que les interseccions de Rafal Rubí i Talatí donaran accés a dos dels jaciments arqueològics proposats per formar part de la Candidatura de Menorca Talaiòtica davant la UNESCO. “El projecte permet fer compatible l'ús de la xarxa de rutes cicloturístiques amb la carretera general per evitar situacions de risc com les que ara han de patir el col·lectiu de ciclistes o vianants”. Cal recordar que Rafal Rubí connecta amb el Camí d'en Kane.

El fet d'haver optat pel sistema de passos inferiors amb caixons permet, per la seva simplicitat, que pugui ser executat per empreses menorquines. “I és que sempre intentam que l'obra pública pugui donar feina a la gent de Menorca”, afegeix Alejandre.

Maó, 11 d'octubre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS