Notícies i actualitat

L'Associació Leader Illa de Menorca convoca ajudes per valor d'un milió d'euros

Data : 09/10/2013

El president de l’Associació Leader Illa de Menorca i a la vegada conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, anuncia l’obertura de la convocatòria d’ajuts Leader corresponents a l’any 2013, per un valor de 1.003.770,38 €.

Des d’aquesta associació es gestionen les ajudes Leader, que formen part dels eixos 3 i 4 del PDRIB 07-13 (Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2007-2013), amb un pressupost total de 3.124.396 € i amb la finalitat d’impulsar el desenvolupament rural i fomentar la posada en marxa de noves activitats o fonts d’ocupació perquè les zones rurals continuïn formant un teixit econòmic i social dinàmic.

El finançament de la convocatòria prové d’aquests tres organismes:

UE (fons FEADER) -> 47,18%
MAGRAMA -> 33,64%
CAIB -> 19,18%

L’objectiu és donar suport a iniciatives innovadores de desenvolupament rural que tenguin un caràcter pilot, que generin ocupació i puguin servir d’exemple en cinc mesures:

Diversificació cap a activitats no agrícoles -> 20.451,82€ (màxim 40%)
Creació i desenvolupament de microempreses -> 75.248,36€ (màxim 40%)
Serveis bàsics per a l’economia i la població rural -> 795.602,58€ (màxim 90%)
Conservació i millora del patrimoni rural -> 89.712,37€ (màxim 90%)
Formació i informació d’agents vinculats amb l’eix 3 -> 22.755,25€ (màxim 100%)

PRINCIPALS NOVETATS DE LA CONVOCATÒRIA

El termini per a la presentació de projectes romandrà obert fins a l’11-11-2013, trenta dies comptadors de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB, que tindrà lloc demà, 10 d'octubre de 2013.

El límit màxim és de 75.000 € per projecte productiu i 15.000 € per a projectes no productius, excepte la mesura 323, Conservació i millora del patrimoni rural, amb el límit de 25.000 €.

La intensitat màxima de les ajudes és la següent:

Projectes productius -> 40% d’ajuda/pressupost acceptat
Projectes no productius -> 80% d’ajuda/pressupost acceptat (*)

(*) excepte la mesura 331, Formació i informació d’agents vinculats amb l’eix 3 del PDR, que és del 100%.

D’altra banda, l’Associació Leader ha aprofitat per presentar el nou web del grup, leadermenorca.org.
L’Associació Leader aposta així per crear un canal de comunicació més directe, més efectiu i més fàcil d’utilitzar per part de la societat i que millori la projecció i la informació que donen sobre Menorca. També han volgut renovar visualment el portal per crear una imatge més fresca i dinàmica que s’ajusti a la seva realitat. Amb aquest nou disseny han volgut plasmar els valors que els identifiquen i oferir una imatge més propera.
El nou web inclou les darreres novetats del programa Leader, una zona de descàrregues on es pot obtenir tota la documentació relativa a la presentació de projectes, un nou tauler d’anuncis i notícies i el resum dels projectes finançats durant els darrers anys.
D’aquesta manera, amb el fonament de la millora contínua, volen oferir una nova finestra de comunicació i participació amb la societat menorquina.

Maó, 9 d'octubre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS