Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca constitueix la Comissió Assessora en matèria d’Accessibilitat

Data : 29/06/2017

El Consell Insular de Menorca ha constituït aquesta setmana la Comissió Assessora en matèria d’Accessibilitat. “El compromís d’aquest equip de govern és amb les persones i, en aquest context, l’accessibilitat –fer possible que l’entorn sigui apte per al màxim nombre de persones en condicions de confort, seguretat i igualtat- és una prioritat. És, per tant, una obligació dels poders públics treballar perquè açò sigui possible. Perquè a Menorca hi ha moltes persones amb diversitat funcional que necessiten viure en uns municipis i ciutats accessibles, en una illa inclusiva i turísticament accessible”, ha afirmat la presidenta Maite Salord.

D’aquesta manera, es va dur a aprovació al Ple del Consell Insular de Menorca de dia 18 de juliol de 2016 la modificació del Reglament de funcionament de la Comissió assessora en matèria d’accessibilitat, que ara ja és definitiva. En aquest mateix acord plenari es decidí, per una banda, donar audiència prèvia a les associacions i entitats establertes a l'illa degudament inscrites al registre corresponent les finalitats de les quals guardessin relació directa amb l'objecte d'aquest reglament i, per altra banda, sotmetre l'expedient al tràmit d’informació pública i audiència a les persones interessades durant un termini de trenta dies hàbils comptats des de l’endemà del dia de publicació del corresponent edicte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Publicació que es va produir al BOIB núm. 100, de 6 d'agost de 2016.

Cal recordar que el tema de l’accessibilitat s’ha treballat a la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca, donat que cada municipi haurà de redactar un Pla d’Accessibilitat (2020). D’acord a aquest objectiu, el Consell Insular de Menorca i la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca coordinaran la redacció dels plans municipals, a més està previst donar assessorament tècnic i l’organització de jornades tècniques per tal de facilitar la feina als consistoris.

“Tenim clar que l’accessibilitat és un tema de caràcter transversal que és molt necessari impulsar de forma decidida. Un entorn dissenyat per a tothom suposa un benefici per al conjunt de la societat, atès que totes les persones són susceptibles de tenir limitacions o condicionants en algun moment de la vida. A la vegada, és un element fonamental per aconseguir una societat basada en la igualtat de drets i d'oportunitats”, ha dit la presidenta Maite Salord.

Entre les funcions de la Comissió assessora en matèria d’accessibilitat destaquen:

- Analitzar les problemàtiques als edificis de les administracions, incloent-hi el seu entorn, per a facilitar l’accés a tots i cada un dels serveis que ofereixen, permetent que totes les persones puguin conèixer i gaudir-ne, i desplaçar-s’hi de manera autònoma.

- Promoure l’accessibilitat en el transport, tant públic com privat, amb la finalitat de facilitar el desplaçament autònom per Menorca de tota la ciutadania.

- Promoure accions formatives per al personal municipal pel que fa a l’atenció adequada a cada persona.

- Promoure campanyes de sensibilització de la població perquè es faci un bon ús dels espais reservats a les persones amb dificultats i perquè es respectin els rebaixos i la resta d’obres realitzades per a optimitzar l’accessibilitat.

A la composició de la Comissió assessora en matèria d’accessibilitat hi ha representants dels ajuntaments de l’illa; Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca; l’ONCE; Creu Roja de Menorca; Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears; Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Menorca; Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials Superiors de Balears; Col·legi Oficial de Pèrits i Enginyers Tècnics Industrials de les Illes Balears; Col·legi Oficial d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Balears; així com del Consell Insular de Menorca.


Maó, 29 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS