Notícies i actualitat

Aprovació de l’estratègia del grup Leader a l’illa de Menorca

Data : 28/06/2017

Dijous 22 de juny es va celebrar a Palma la Comissió per avaluar i aprovar l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu Rural a l’illa de Menorca (EDLP), després d’una breu exposició a càrrec del gerent de l’Associació Leader Illa de MENORCA.
A la Comissió van assistir el director general de Desenvolupament Rural, Mateu Ginard; el gerent de FOGAIBA, Guillem Rosselló; l’adjunt a la gerència, Llorenç Mas; representants de les cooperatives; les OPAs en l’àmbit de les Illes Balears; el director insular de Medui Rural i Marí, Miquel Truyol; els tècnics d’ajudes FEADER del FOGAIBA i el gerent del grup Leader.
La nova EDLP ha escollit tretze tipologies d’accions possibles, com a resultat de la finalització d’un procés participatiu que ha tingut en compte l’opinió d’experts i de les entitats representatives de les diferents temàtiques analitzades per l’EDLP. Aquest ha estat un procés participatiu obert a tota la ciutadania de Menorca.

Entre aquestes tretze possibles accions hi haurà vuit que sortiran sota convocatòria pública d’ajudes, quatre accions s’executaran com a projectes programats (juntament amb la resta d’administracions locals o insulars) i un projecte propi.

Les dues principals accions posen l’accent en el canvi de model energètic a l’illa de Menorca per afavorir la transició d’energies fòssils a energies renovables i també la millora de la qualitat de l’aigua i altres accions d’estalvi d’aigua.

La resta d’accions escollides durant el procés participatiu, pendents d’obrir convocatòria pública, aprovades per la Comissió, posen l’accent en la comercialització del producte local amb cadenes curtes, la diversificació dels productes locals de proximitat, la sensibilització sobre els impactes de l’activitat econòmica sobre els hàbitats i la conservació dels espais ambientals, les empreses de turisme temàtic i de naturalesa, entre d’altres.

També s’han escollit un projecte específic per posar en valor l’ús de varietats vegetals tradicionals locals i races ramaderes autòctones i un projecte de cooperació anomenat ENFOCC, que coordina el grup Leader Ripollès Ges Bisaura.

L’import total del quadre financer per aquesta Estratègia suma 1,57 milions d’euros a executar durant els propers 5 anys.

El Consell Rector, celebrat avui dimecres 28 de juny ha ratificat l’aprovació de l’EDLP Rural, que a Palma va aconseguir una qualificació de 74 punts. En els propers dies està previst que tengui lloc la signatura del conveni de col·laboració entre l’Autoritat de Gestió de les ajudes FEADER i l’Associació Leader illa de Menorca.

Cal recordar que l’Associació Leader illa de Menorca també ha redactat una segona estratègia per a poder gestionar amb fons FEMP un nou grup d’acció local marítim pesquer que també gestionarà al voltant d’1,043 milions d’euros (2017-2021).

Maó, 28 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS