Notícies i actualitat

El Pla d'Ocupació de Qualitat de Menorca comptarà amb una inversió de més de 30 milions d'euros

Data : 26/06/2017

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i la presidenta Maite Salord, han presentat avui el Pla d’Ocupació de Qualitat de Menorca 2017-2020 (POQIB), que comptarà amb una inversió de 30,6 milions d’euros, i el Pla de Lluita contra la Precarietat en el Treball, que reforçarà Menorca amb 6 inspectors de treball que realitzaran 250 actuacions.
El Pla d’Ocupació de Qualitat l’illa de Menorca, un dels primers plans que es presenten en el marc del Pacte per a la Competitivitat, l’Ocupació de Qualitat i el Progrés Social, estableix les principals línies d'actuació en matèria de polítiques actives d'ocupació i de treball a les Illes Balears, a través del diàleg social entre administracions i els principals agents econòmics i socials.
Dels 30,6 milions d’inversió del POQIB a Menorca, més de la meitat (17’4 milions), es destinaran a col·lectius d’atenció immediata, com joves, aturats de llarga durada i major de 45 anys i col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social. En total, es preveu contractar un total de 1.350 persones a l’illa fins a 2020, ja sigui amb iniciatives en forma de contractació pública directa o incentivant la contractació privada. Una altra de des finalitats, ha destacat el conseller, és reduir a la meitat el nombre d’aturats de llarga durada.

El Pla d’Ocupació de Qualitat de Menorca té com a reptes principals contribuir a la millora de la competitivitat a través d'una ocupació de qualitat i estableix com a línies d’actuació prioritàries qüestions com: reduir la precarietat laboral (temporalitat, parcialitat i sinistralitat laboral); baixar l'atur i augmentar l'ocupació; convertir el SOIB en el eix central del mercat laboral; universalitzar les polítiques actives d'ocupació; dissenyar processos d'orientació laboral personalitzats; potenciar la formació com eix fonamental de la millora del model productiu; promoure l'ocupació per a col·lectius desfavorits i la creació del servei d'intermediació SOIB Empreses.
Entre els objectius del Pla es defineixen eixos d’actuació com l'atenció a les necessitats de col·lectius d'atenció immediata, com a aturats de llarga durada i majors de 45 anys així com joves i persones amb capacitats diferents o en risc d'exclusió social (17,4millones); l'impuls a l'estratègia balear de la Formació Professional per a l'ocupació (6,6 milions), incrementar l'orientació especialitzada per afavorir l'ocupabilitat (3,2 milions), desenvolupar estratègies per a la qualitat de l'ocupació, amb actuacions com el Pla de Lluita contra la Precarietat Laboral o l'Estratègia de Seguretat i Salut Laboral de les Illes Balears (417.000 euros) i posar en marxa mesures per afavorir la igualtat de gènere (124.000 euros). També es destinaran recursos per a la modernització del SOIB (1,7 milions) i per a la creació del servei de preselecció de personal SOIB Empreses (1,2 milions).
Pla de Lluita contra la Precarietat
D'altra banda, el conseller Negueruela i la presidenta Salord, també han presentat també el Pla de Lluita contra la Precarietat Laboral 2017 a Menorca. Aquest Pla, que comptarà amb un reforç extraordinari de 6 inspectors a l’illa, permetrà desenvolupar gairebé 250 actuacions que vigilaran els contractes temporals i a temps parcials.
el qual contempla un seguit d'actuacions que tenen com a objectiu fer front a la precarietat i aconseguir llocs de treball de qualitat. L’actuació inspectora del Pla s’engegarà l'1 de juliol i es perllongarà fins finals d’agost.
En el conjunt de Balears, les dues edicions anteriors del Pla varen millorar les condicions laborals de 9.500 persones, ja sigui per la conversió de contractes temporals en indefinits o per l’ampliació de jornades parcials a temps complet. A Menorca, en dos anys, més de 1.000 treballadors i treballadores varen millorar també les seves condicions de feina.

“El Pla de Qualitat representa sobretot una millora de la competitivitat” ha dit Maite Salord. La presidenta ha destacat la gran inversió que el Govern de les Illes Balears durà a terme a Menorca. D’altra banda, pel que fa al Pla de Lluita contra la Precarietat, Salord ha afirmat que “és innegable que les dades d’ocupació han anat millorant en els darrers temps, però és cert que encara hi ha molts contractes que són temporals i d’altra banda, tot i que va davallant el percentatge, encara queden contractes que són a temps parcial. De cara a obtenir aquesta ocupació de qualitat que volem la funció inspectora és clau per poder assolir els objectius”.

Prèviament a la roda informativa, el titular de Treball, la presidenta del Consell, la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, i el director general d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou, han dut a terme una reunió amb agents socials i econòmics de l'Illa, en els quals s’han abordat les dues iniciatives que es presentaven avui.

Maó, 26 de juny de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS