Notícies i actualitat

L’arqueòleg Felipe Criado col·labora en l’assessorament per a la reorientació de l’expedient de la Menorca Talaiòtica

Data : 23/06/2017

El Consell Insular de Menorca ha convidat a l'illa a l'especialista Felipe Criado, president de l'Associació Europea d'Arqueòlegs, per tal de conèixer de primera mà els béns que integren la candidatura de la Menorca Talaiòtica i donar la seva opinió al respecte sobre les mancances detectades per ICOMOS a l'expedient.

El departament de Cultura i Felipe Criado han duit a terme aquesta setmana un important treball de camp. L'objectiu principal és la valoració de fórmules de cara al reenfocament de l'expedient de la candidatura de la Menorca Talaiòtica.

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, el director insular del departament Antoni Ferrer, i l’arqueòleg paisatgista Felipe Criado van visitar ahir el jaciment de Torre d'en Galmés.

Una de les primeres recomanacions de Felipe Criado és que la redacció del Pla Territorial Insular (PTI) i la del nou expedient de la candidatura són dos processos que hauran d'anar molt lligats, donat que els jaciments talaiòtics formen part important del paisatge de l’illa.

El professor d’Investigació del CSIC i director de l’Instituto de Ciencias del Patrimonio (Incipit) ha destacat la potencialitat i excepcionalitat de la cultura talaiòtica menorquina, alhora que ha demanat la implicació de tots els menorquins. “Patrimoni ho és en la mida que és valorat per la gent”, ha manifestat.

Durant la seva estada a l’illa, Felipe Criado ha mantingut diferents reunions amb tècnics del Departament de Patrimoni del Consell Insular de Menorca, així com amb membres de l’equip redactor del PTI. L’arqueòleg recomana intensificar l’estudi i la investigació sobre el patrimoni de l’illa.

Maó, 23 de juny de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS