Notícies i actualitat

Arranca la campanya “Millor sense alcohol” per conscienciar del perill del seu consum

Data : 21/06/2017

Amb l’adhesió de tots els municipis de Menorca i amb el suport de l’INJOVE, es dóna continuïtat a la campanya “Millor sense alcohol”, iniciada l’any passat pel Servei Coordinador de Drogodependències del Departament de Benestar Social i Família del Consell Insular de Menorca. L’objectiu fonamental és evitar el consum d’alcohol entre els joves menors d’edat, ja que esdevé el col·lectiu més vulnerable davant d’aquesta problemàtica, així com limitar-lo a la resta de la ciutadania.

En aquest sentit, cal dir que els joves s’estan iniciant a edats més primerenques en el consum de l’alcohol, sobretot durant l’estiu, donat que és quan comencen les celebracions i festes patronals a la nostra Illa, moment en què molts i moltes aprofiten per iniciar-se en el seu consum.

Malgrat que la venda d’alcohol està totalment prohibida als menors d’edat, és necessari conscienciar a la població adulta de la importància que comporta aquest fet i que són els responsables de mostrar als seus fills i filles que mantinguin una actitud responsable davant del consum d’alcohol. En aquesta línia, des del Departament de Benestar Social i Família es destaca el paper familiar com a vital i imprescindible per aconseguir una prevenció de l’alcohol dels i les joves, establint límit d’horari de tornada; o pactant la quantitat de diners i saber a què els destinaran... Cal tenir en compte, a més, que es tracta d’una droga legal de fàcil adquisició, la qual cosa permet que els menors tinguin accés de manera més directa. A més, es considera un dels principals factors afavoridors de l’aparició de problemes socials i de salut.

La campanya “Millor sense alcohol” pretén implicar a joves, pares i agents socials, entre d’altres, per intentar dissociar la festa del consum i abús de l’alcohol i retardar el màxim possible l’edat d’inici en el consum.


Maó, 21 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS