Notícies i actualitat

Autorització per a la clausura i segellament de Milà II

Data : 20/06/2017

Després de quasi 4 anys de tramitació el 13 de juny de 2017, la Direcció General d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus emet autorització administrativa per a la clausura i segellament de l'abocador de residus no perillosos de Milà II (Maó). Amb aquesta autorització es tanca una etapa en la què es van arribar a generar fins 5 versions del projecte de segellament i restauració ambiental de l'abocador, per tal d'ajustar-se als requeriments de l'òrgan ambiental i aconseguir el més alts estàndards de qualitat.

L'activitat de l'abocador de residus no perillosos de Milà II va finalitzar en octubre de 2013 i ara, amb l'execució de les obres de segellament i restauració ambiental de l'abocador s'aconseguirà una clara millora mediambiental de la zona, amb la reducció substancial de les emissions a l'atmosfera, la minimització de la generació de lixiviats i la integració paisatgística de la instal·lació amb la futura recuperació d'habitats.

A més, la importància del projecte de segellament i restauració ambiental de Milà II, també radica en que inclou la impermeabilització del talús sud de l'abocador, damunt el què es recolzaren les noves cel·les d'abocament, possibilitant el seu creixement en alçada i incrementant la capacitat de l'abocador.

El projecte preveu l'execució de les obres en un termini de 13 mesos, dividit en dos fases. El primer període d'obres o fase 1 (de 4 mesos) comprèn l'estabilització del talús SW i la construcció de la primera part de la solució de segellament de la plataforma superior. Durant aquesta fase també es realitzarà un estudi detallat de les emisions de gas d'abocador, que finalitza amb el desenvolupament d'un projecte específic de desgasificació ajustat a la situació i evolució de l'abocador en el moment d'inici de les obres. Superat aquest període, s'escometrà la fase 2 (9 mesos), en la què s'excaven i conformen els talussos de residus, s'executa la impermeabilització i segellament final amb geosintètics, s'implementen els sistemes definits en el projecte de gestió de gasos, els sistemes de drenatge d'aigües netes i lixiviats i finalment, es porta a terme la restauració ambiental.

En termes generals, aquestes obres engloben el segellament de la plataforma de superfície de 24.800 m2, el segellament de talussos de 24.300 m2 i la impermeabilització del talús sud de 26.800 m2, que es diferencien conforme la seqüència de materials a implementar, tal i com es descriu a continuació:

El projecte de segellament i restauració ambiental de Milà II ha estat redactat per part de l'empresa especialitzada Lurgintza Ingenieria Geológica SL i les obres del mateix seran executades per l'empresa UTE CESPA GESTION DE RESIDUOS SAU – ADALMO SL (UTE ES MILÀ), en el marc del contracte de gestió del servei públic de tractament, valorització i eliminació de residus a l'Àrea de Gestió de Residus de Milà.

El pressupost total per a l'execució de les obres que ascendeix a 4.825.996,27 € (IVA exclòs), dintre del que s'inclou un estricte Pla de Vigilància Ambiental, que compta amb una dotació de 111.091,35 €.

Maó, 20 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS