Notícies i actualitat

Els ponents de el ‘I Fòrum de Turisme i Naturalesa’ coincideixen que Menorca ho té tot per ser una destinació de primer nivell

Data : 02/10/2013

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo, reitera en la presentació de la trobada l'aposta de la institució menorquina per un posicionament clar de turisme de naturalesa

“Menorca ho té tot, és una destinació perfecte per al turisme actiu i esport d'aventura”, va ser la reflexió en veu alta que van emetre la gairebé totalitat dels ponents de el “I Fòrum Turisme i Naturalesa”, organitzat per l'Agència de Turisme del Govern balear, celebrat avui a la sala de plens de el Consell Insular de Menorca, una asseveració que reforça la intervenció del president, Santiago Tadeo, en la presentació de la trobada, on va confirmar de nou l'aposta decidida de la institució menorquina per un posicionament clar cap al turisme de naturalesa.

L'aposta estratègica del Consell Insular pel turisme de naturalesa va quedar molt marcada des de l'inici del Fòrum. Santiago Tadeo, en la presentació del mateix, va assegurar que “les destinacions, cada vegada més competitives, estan obligades a actualitzar-se i millorar cada dia. I amb aquest objectiu treballem des del Consell”. Per al president, el repte immediat “és fer de l’Illa un lloc econòmicament sostenible i per a això és necessari afavorir les activitats que mantenen l'enorme qualitat de la biodiversitat insular”.

Menorca, segons el president del Consell, ha apostat per la diferenciació i el posicionament cap a un turisme sostenible, basat en activitats de naturals, etnològiques i culturals, com demostra el fet que hagi sol·licitat la declaració de Patrimoni de la Humanitat per la Menorca Talaiòtica “gràcies al nostre riquíssim patrimoni històric de més de 4.000 anys d'antiguitat” o la també candidatura per convertir a la Illa en Geoparc, i a més Menorca al costat de l’illa coreana de Jeju, seu mundial de les Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres en l'àmbit del desenvolupament sostenible. Tadeo no va oblidar enumerar cadascun dels valors que fan de Menorca una destinació de primer ordre per al
turisme de naturalesa com els 185 quilòmetres de Camí de Cavalls o els 1.570 jaciments prehistòrics, entre molts altres.

El conseller de Turisme i Esports del Govern nalear, va esbossar en el seu torn de paraula durant la presentació el pla estratègic de turisme, que dóna importància especial al turisme de naturalesa, ja que segons les dades “el 12’8% dels turistes que ens visiten ho fan per realitzar turisme de naturalesa, un 5’5 % més que l'any passat. Això indica que és un sector que està a l'alça i que per tant hem de potenciar l'especialització”. Carlos Delgado va ser el primer a assegurar que “Menorca ho té tot i sé que el Consell Insular de Menorca està fent un gran treball a posicionar l'Illa en aquest sector. És una meravella veure el que aquesta Illa ha fet, està fent i pel que està apostant”.

Sota la moderació d'Ignacio Torres, sotsdirector de la Fundació Biodiversitat va donar inici la primera de les dues taules rodones de el “I Fòrum Turisme i Naturalesa”, sota l'epígraf “Turisme de Naturalesa en les Illes Balears: Present i Futur”, amb la intervenció de Francesc Colom, president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Diego Ponce, responsable tècnic de l'Àrea de Medi ambient Ajuntament de Sant Antoni de Portmany (Eivissa), Bartomeu Deyá, gerent del Consorci Serra de Tramuntana (Mallorca) i Martí Sintes, empresari (turisme actiu Menorca).

En la segona, moderats per Ricardo Blanco, cap de l'àrea de Turisme Sostenible de Turespaña, van intervenir Ana María Manjón, tècnic Promoció Turisme de Naturalesa de la Junta d'Extremadura, Antonio San Blas, gerent del Consorci La Palma Reserva de la Biosfera (Sta.Cruz de Tenerife), Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa (Girona) y James Kean, mànager de producte d'un operador turístic especialitzat, que van parlar sobre “Experiències d'èxit en turisme de naturalesa”.

Aquest Fòrum, el primer que surt de Mallorca, segons Carlos Delgado, pretén destacar la rellevància del sector turístic com a motor de desenvolupament i creixement de l'economia de les Illes Balears i incidir en la necessitat de treballar en altres vies de creixement que tenen com a fi prioritària la diversificació i especialització de l'oferta turística balear.

Els objectius d'aquest fòrum són posar en valor el patrimoni natural de les Illes Balears, fomentar nous segments turístics de mercat que atreguin nous públic a la destinació i afavoreixin la desestacionalització turística, crear una nova oferta turística especialitzada basada en el desenvolupament local territorial, la cooperació públic-privada i la sostenibilitat turística, promocionar el turisme de naturalesa com a estratègia de promoció de la destinació i afavorir activitats comercials de promoció i comercialització entre els actors del turisme implicats en el sector.


Maó, 2 d'octubre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS