Notícies i actualitat

El Consell se suma al Dia Mundial de les Persones Refugiades amb un acte de desplegament d’una pancarta i un escrit en suport de les persones refugiades

Data : 20/06/2017

El Consell Insular de Menorca s’ha sumat al Dia Mundial de les Persones Refugiades amb el desplegament d’una pancarta a la seva façana i la lectura d’un escrit, a càrrec de la presidenta Maite Salord, en suport de les persones refugiades.

A continuació reproduïm l’escrit:

“L’any 2000, l’Assemblea General de les Nacions Unides va instituir el 20 de juny de cada any com el DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES.

Al llarg dels darrers anys, les crisis migratòries i els desplaçaments forçats de milions de persones han augmentat a tot el món, i d’una manera especial al nostre entorn, a la Mediterrània i a Europa, a causa de l’agreujament de la guerra i els conflictes polítics a la regió d’Orient Mitjà i a Àfrica.

El Consell Insular i els Ajuntaments de Menorca fa més d’un any que treballam junts, amb el Fons Menorquí de Cooperació, per dissenyar un pla d’acollida, perquè a Menorca volem acollir, i també hem donat suport a diverses accions de sensibilització.

Però tenim un problema per poder convertir les intencions en acció, i és que les fronteres d’Europa cada vegada estan més tancades.

Amb l’excepció d’uns pocs estats del nord d’Europa, la gran majoria d’estats de la Unió Europea es troben molt lluny de complir els seus compromisos d’acollida de persones refugiades.

Espanya es va comprometre a acollir 17.337 abans del 26 de setembre de 2017.

A dia d’avui, només n’han arribat 1304, un 7% del total compromès.

Per açò, durant els propers mesos el Consell i els Ajuntaments de Menorca intensificarem les accions d’incidència política i el suport a les iniciatives de les plataformes i grups ciutadans que demanen que s’obrin les fronteres i es creï un passatge segur perquè les persones refugiades arribin fins aquí.

Avui, Dia Mundial de les Persones Refugiades, feim dues accions per intensificar la pressió política davant el govern espanyol i els altres governs europeus.

La primera acció és el penjament d’una pancarta a la façana del Consell Insular, amb el lema “MENORCA AMB LES PERSONES REFUGIADES. VOLEM ACOLLIR”. La nostra intenció és no treure-la fins que Espanya hagi complert amb els seus compromisos internacionals.
Al mateix temps, posam una pancarta-comptador, just a l’entrada del Consell Insular, on cada dia actualitzarem la informació:

- El número total de persones refugiades que Espanya es va comprometre a acollir.
- El número de persones que falten per arribar.
- El número de persones arribades el dia anterior.
- Els dies que falten fins el 26 de setembre, que marca el termini del compromís adquirit amb Europa i amb el món.

La segona acció que feim avui serà a les 19 hores a l’Ajuntament des Castell, on representants del Consell Insular i dels 8 ajuntaments llegirem una Declaració Institucional que serà aprovada per tots els plens de les nostres institucions entre juny i juliol.

D’acord amb aquesta Declaració, si a finals de setembre Espanya continua sense complir aquests compromisos, una delegació del Consell Insular i dels 8 Ajuntaments de Menorca demanarem una reunió personal amb el President del Govern Espanyol, per exigir-li un canvi en la política espanyola d’acollida de les persones refugiades, i per dir-li que a Menorca estam a punt per començar a rebre gent.

Menorca és una societat oberta, tolerant i generosa, i per açò avui deim, en nom de tots els menorquins i menorquines, que VOLEM ACOLLIR”.

Maó, 20 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS