Notícies i actualitat

El Consell i l’Ajuntament de Ciutadella signen un conveni de col·laboració per a l’adquisició i la dotació de l’equipament del servei municipal de promoció de l’autonomia personal

Data : 16/06/2017

La presidenta Maite Salord, l’alcaldessa Joana Gomila i la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, s’han reunit avui matí per tal de fer efectiva la signatura d’un conveni per a la dotació de l’equipament necessari per a la posada en marxa i el funcionament del servei de promoció de l’autonomia municipal. Aquesta és la primera passa perquè Ciutadella recuperi un servei que s’havia perdut, donat que l’anterior equip de govern va argumentar -durant l’anterior mandat- la falta de necessitat i que Ciutadella rebria la mateixa atenció que Maó. La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, explica com finalment aquest servei “es va veure reduït amb la prestació solament de dues hores a la setmana, sent del tot insuficient per a donar resposta als familiars i malalts”.

L’Ajuntament de Ciutadella és titular del servei municipal de promoció de l’autonomia personal, actualment gestionat pel Patronat Municipal de l’Hospital de Ciutadella, com a recurs que ofereix activitats d’estimulació cognitiva i física, activitats de promoció i manteniment de l’autonomia funcional, així com un servei d’habilitació psicosocial.

D’aquesta manera, el Consell Insular de Menorca es compromet a finançar part de les despeses d’adquisició de l’equipament del servei municipal de promoció de l’autonomia personal amb una partida de 40.000 euros i com a primera passa per poder obrir de nou el Centre de Dia per a malalts d’Alzheimer i altres trastorns cognitius. Consistori i institució insular preveuen que el nou centre serà una realitat a final d’enguany. L’objectiu és donar resposta a les necessitats dels familiars i malalts perquè estiguin atesos en totes les etapes evolutives de la malaltia i alhora ajudar a pal·liar els efectes de la malaltia. L’ampliació d’aquest servei és del tot necessari, no només per cobrir aquestes necessitats, sinó també tenint en compte l’envelliment de la població.

Així, tant la institució insular com el consistori considerem necessari comptar amb aquest servei que doni cobertura a les necessitats assistencials i socials detectades en l’àmbit municipal, de persones grans que precisen d’intervencions dirigides a prevenir o reduir una limitació en l’activitat o alteració de la funció física, intel·lectual, sensorial o mental, així com a mantenir o millorar les habilitats ja adquirides, amb la finalitat d’aconseguir un grau òptim d’autonomia personal, adaptació a l’entorn, millora en la qualitat de vida i integració a la vida comunitària. Cal recordar que en traslladar la ubicació del servei i ampliar les places de les quals disposa actualment l’Ajuntament, es fa necessari disposar de l’equipament adequat per a la seva posada en marxa i funcionament en aquesta nova ubicació.

A l’acte de signatura, celebrat a l’Ajuntament de Ciutadella, ha assistit també la directora insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent, i la regidora Serveis Socials, Patronat Municipal de l'Hospital i Cooperació, Gràcia Mercadal.

Ciutadella, 16 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS