Notícies i actualitat

El Consell se suma a la lluita contra la proliferació de plàstics i altres residus dins la mar

Data : 16/06/2017

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, va assistir ahir a Palma a la visita al vaixell “Rainbow Warrior” en el marc de la campanya de Greenpeace “Menys plàstics, més Mediterrani”. Ares es va sumar a la comitiva encapçalada per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, juntament amb el conseller de Medi Ambient de l’Executiu autonòmic, Vicenç Vidal, i la resta de consellers de Medi Ambient de les altres illes.

Les autoritats van conèixer de primera mà l’acció d’aquesta campanya a bord del vaixell insígnia de l’entitat. En nom del Consell Insular de Menorca, Javier Ares, va donar el seu suport i va parlar de col·laboració absoluta en la Llei de residus que preveu la prohibició de l’ús de bosses de plàstic en els establiments comercials a partir de gener de 2019. Cal destacar, a més, que preveu altres mesures importants, com ara la prohibició de la venda de vaixelles d’un sol ús -llevat que siguin de material biodegradable o aptes per al compostatge domèstic-, a partir de 2020, i obre la porta als consells insulars perquè instaurin el sistema de dipòsit i retorn d’envasos.

El Govern també actua en termes de prevenció. Aquest estiu es durà a terme una campanya informativa a diferents platges naturals de les Balears per conscienciar els banyistes perquè no abandonin residus en el medi natural.

“L’arribada d’aquests residus a la cadena alimentària provoca una amenaça per a la nostra salut”, ha dit el conseller. “A Balears es llencen cada any un milió d’envasos que impacten directament en el medi ambient, donat que no són reciclats, per la qual cosa agraïm molt aquesta campanya de Greenpeace”.

Ares ha afirmat que des de la institució insular es continuarà treballant en la “revisió del Pla Director de Residus a Menorca que tindria que hauria d’haver estat revisat l’any 2012 per l’anterior equip de govern i que no es va arribar a fer mai”.


Maó, 16 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS