Notícies i actualitat

La nova fase de l'abocador de Milà compta amb un sistema de seguretat vuit vegades més alt a l'exigit per llei

Data : 27/09/2013

Avui divendres 27 de setembre de 2013 s'ha inaugurat oficialment les obres de la Fase I d'ampliació de l'abocador de residus no perillosos de Milà II a càrrec del president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i dels membres del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca.

El president del Consell Insular ha destacat les garanties ambientals d'aquesta obra precisament enguany que es compleix el 20 aniversari de la declaració de Menorca per part de la UNESCO com a Reserva de Biosfera. “Els joves, que tenen una conscienciació ambiental més desenvolupada, seran els turistes de demà i l'aposta per una Reserva de Biosfera, com a fórmula d'equilibri entre la protecció de la natura i el progrés econòmic, ha estat, és i serà una constant al Consell Insular que ens ajudarà a diferenciar l'Illa d'altres destinacions turístiques”.

Per la seva part, el president del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca i també conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, ha reiterat que aquesta infraestructura compte amb un sistema d'impermeabilització amb un factor de seguretat vuit vegades superior a l'obligatori. També ha donat les gràcies a la població menorquina pel seu hàbit de reciclar. “Com més es recicli entre tots, menys haurà de créixer aquest abocador”.

Les obres, que han durat 11 mesos, van començar el 24 d'octubre de 2012 i van tenir un cost de 2,2 milions d'euros, finançat en un 80% pels Fons de Cohesió de la UE. Aquesta primera fase té una vida útil de cinc anys i de 22 el total del projecte.

A Menorca ens trobam que l'únic abocador de l'illa en actiu, Milà II, que rep el rebuig de les plantes de tractament de residus de l’illa i els residus que actualment no poden ser valoritzats, ja arriba a la fi de la seva vida útil. Així, de manera inequívoca, es planteja la necessitat d'ampliar-lo per tal de disposar d’un sistema de tractament finalista, ja que la generació de residus és encara constant.


Menorca, 27 de setembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS