Notícies i actualitat

El Consell consolida el seu compromís amb la transparència, creant un apartat específic de transparència

Data : 26/09/2013

Des d'avui dijous 26 de setembre de 2013 està penjada a la web del Consell de Menorca -www.cime.es- una nova pestanya al departament de Participació Ciutadana anomenada Transparència, on es podrà accedir a diferents informacions -majoritàriament de caire econòmic- d'una manera clara i intel·ligible per a la ciutadania. És la primera vegada que en la web del Consell de Menorca hi ha un apartat dedicat exclusivament a fomentar la transparència en la gestió.

L'objectiu amb aquesta iniciativa és segons el president del Consell Insular, Santiago Tadeo, que la societat pugui conèixer per si mateixa en què es gasten els recursos públics l'equip de govern insular. Precisament en temps de dificultats econòmiques és encara més important la gestió eficient dels recursos i que els ciutadans puguin valorar les decisions i la consecució dels objectius.

“És una aposta d'aquesta corporació, una nova forma de governar basada en la gestió dels recursos públics amb la màxima responsabilitat i transparència”, ha afegit el president Tadeo, que també ha destacat que “és important que les administracions aportem el nostre gra d'arena per millorar la credibilitat i reinstaurar la confiança dels ciutadans en les institucions”.

La consellera de Serveis Generals, Pilar Pons, ha explicat com a prova més d'aquesta voluntat clara de treballar en la transparència de l'equip de govern insular que enguany el Consell Insular ha participat per segon any consecutiu en el qüestionari de transparència internacional i s'ha obtingut -resultat provisional- un 81% de respostes positives: www.transparenciainternacional.org, entitat internacional no governamental. A títol de recordatori, l'any passat el resultat va ser del 50%, el que suposa una millora important.

Des de fa mesos el departament de Serveis Generals està treballant per posar a l'abast de la ciutadania aquests documents d'una forma intel·ligible i que, evidentment, s'aniran actualitzant a mesura que es generin, perquè com la resta de la web, també aquesta secció és dinàmica.

Per la seva part, el director insular Adolfo Vilafranca ha fet un repàs del què es pot trobar a aquesta nova secció: des d'informació econòmica, com ara la liquidació del pressupost 2012, balanç, informació econòmica per departaments, organigrama, entre d'altres.

Maó, 26 de setembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS