Notícies i actualitat

Menorca avança cap a la mobilitat sostenible amb la presentació a la seu de la Unesco a París del projecte pilot 'Menorca Smart Island: Energy and Mobility 2020’

Data : 15/06/2017

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, va participar ahir a la seu de la Unesco a París en l’Assemblea Anual de Reserves Assemblea Anual de Reserves de la Biosfera, altaveu del Programa sobre l’Home i la Biosfera (MAB). Representants de Nissan Iberia i el conseller van exposar el contingut del projecte pilot 'Menorca Smart Island: Energy and Mobility 2020 (MESIEM 2020)’. El propòsit principal d'aquest acord, signat recentment entre Nissan i la institució insular, és treballar conjuntament en diversos projectes al voltant de la mobilitat 100% elèctrica i la gestió energètica, perquè la convivència de l’activitat humana i el patrimoni natural de Menorca sigui sostenible.

Dissenyat per impulsar la mobilitat elèctrica i intel·ligent a l’illa, el projecte pilot 'Menorca Smart Island: Energy and Mobility 2020 (MESIEM 2020)’ estableix les línies mestres per a l'impuls de la conducció sense emissions de CO2, proposant fórmules perquè els residents de l’illa tinguin avantatges a l’hora de comprar vehicles elèctrics i facilitats per recarregar-los. L'acord no només inclou activitats de mobilitat elèctrica sinó que avança en qüestions de mobilitat intel·ligent, tenint en compte també els sistemes d'emmagatzematge V2G i XStorage i iniciatives per fomentar el ‘carsharing’ i eines relacionades.

La celebració aquests dies a París del Consell Internacional de Coordinació de la Unesco ha permès al conseller explicat el treball que es fa des de l’illa cap a la mobilitat sostenible mitjançant el desenvolupament econòmic basat en tecnologies innovadores que promouen “la sostenibilitat del territori i que ajuden al canvi de model energètic”. Davant un públic de més de cent persones, compost per ambaixadors, representants institucionals i científics de més de 60 països, Javier Ares va subratllar que “Menorca compta amb les dimensions i característiques idònies per aquests tipus de projectes, alhora que complim amb un dels objectius de la Reserva de la Biosfera com és la investigació a l’illa a modus de laboratori. La idea és cercar solucions a petita escala per a problemes globals”. En aquest sentit, el conseller destaca la importància de la col·laboració público-privada.


Des del departament de Medi Ambient s’aposta per l’avanç en l’ús de les energies renovables i en la conscienciació. “Durant l’estiu a Menorca se sumen 20.000 cotxes als 50.000 existents durant la temporada d’hivern, la gran majoria d’aquests de combustió, per la qual cosa hem de continuar treballant per l’ús de l’energia renovable”.


Maó, 15 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS