Notícies i actualitat

L'Extreme Man Menorca, esport i un reclam turístic de primer nivell

Data : 23/09/2013

El turisme esportiu i de naturalesa guanya adeptes, i la celebració a Menorca de l'Extreme Man aquest cap de setmana ha estat una bona prova d'això.

Menorca, com a destinació diferenciada, està posicionant-se en aquests segments que valoren les possibilitats de la illa per a la pràctica esportiva i el contacte amb l'entorn. Així ho han demostrat un any més els atletes assistents a l'organització d'aquest esdeveniment, i així ho recullen també els mitjans de comunicació, recordant que aquest any se celebra el 20 aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO.

Dels més de 800 corredors que han participat en el triatló del diumenge, 154 són de Menorca, mentre que 612 provenen de la resta d'Espanya i 34 són estrangers (18 del Regne Unit, 5 de França i 4 d'Alemanya, entre uns altres).
 
L'impacte d'aquesta competició, a més, es reflecteix en els acompanyants que es desplacen fins a Fornells. Així per exemple, són més de 70 els competidors que s'han desplaçat amb més de 3 acompanyants.

ACOMPANYANTS PARTICIPANTS
1 ACOMPANYANT 55
1 2 ACOMPANYANTS 11
2 3 ACOMPANYANTS 61
>3 ACOMPANYANTS 70

Els competidors i acompanyants s'han allotjat en establiments de Fornells, Platges de Fornells i Arenal den Castell, de manera que para algú d'aquests establiments s'ha garantit l'ocupació després d'acabar la temporada alta. Molts dels competidors en l'Extreme Man aprofiten l'ocasió del seu desplaçament a la illa per conèixer-la. Així, un nombre considerable d'inscrits, 81, s'han allotjat més de 5 nits als hotels seleccionats per l'organització.

NITS PARTICIPANTS
1 NIT 126
2 NITS 231
3 NITS 150
4 NITS 64
5 NITS 35
>5 NITS 81

A més, l'afluència d'aquests visitants suposa un repunt en aquestes dates per a alguns negocis, i en espacial per a l'oferta complementària de Fornells el dia de la competició: és pràcticament impossible trobar una taula buida en els bars i restaurants de Fornells.

La Fundació Destí Menorca recolza la celebració de l'Extreme Man perque que els esdeveniments esportius són una de les especialitats destacades de ‘Menorca Natural’, una de les parts en què s'ha estructurat el producte turístic en el seu conjunt. La consellera de Turisme, Salomé Cabrera, assenyala que ‘l'organització d'esdeveniments com el celebrat en Fornells ahir diumenge permet allargar la temporada amb un producte diferenciat, com l'esport, que aporta a més un alt valor afegit. Els esdeveniments com l'Extreme Man, el Camí de Cavalls i la BTT situen l'illa en una posició destacada en l'àmbit de competicions esportives’.

La Fundació Destí Menorca (juntament amb la promotora de l'esdeveniment) ha organitzat un viatge per a periodistes de mitjans especialitzats. En total, 11 mitjans han desplaçat als seus professionals a Menorca: 4 d'ells són espanyols, 4 alemanys, un francès, un italià i un anglès. L'objectiu és que després aquests mitjans publiquin l'esdeveniment esportiu en les seves publicacions per promocionar les properes edicions, així com posicionar Menorca com a destinació turística esportiva i de naturalesa.


Maó, 23 setembre 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS