Notícies i actualitat

L'assistència de la Reina al Fòrum de l'Illa del Rei sobre la candidatura de Menorca davant la UNESCO, a la revista Àmbit

Data : 23/09/2013

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca ha posat a l’abast dels ciutadans, a través de la pàgina web www.cime.es, Departament de Cultura, Patrimoni i Educació o bé amb l’enllaç directe revistaambit.cime.es, la setena edició de la revista Àmbit en format digital (setembre-desembre 2013), i número 31 des de que va sortir la primera edició de la revista en format paper.

A la portada d'aquest nou nombre es pot veure l'arribada de Sa Majestat la Reina i altres Autoritats al V Fòrum Menorca Illa del Rei, que va tenir lloc el passat 14 d'agost, organitzat per donar suport a la Candidatura de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, i podran llegir també una crònica del que va suposar aquest esdeveniment.

També podran trobar una ressenya del que van suposar les les X Jornades de Patrimoni Històric de Menorca, organitzades pel Consell Insular els passats 31 de maig i 1 i 2 de juny, en el transcurs de les quals es va fer entrega, a títol pòstum, de la taula d'or a Josep M. Vidal Hernández

Un altre article recorda una de les darreres exposicions que es van inaugurar- i encara es pot visitar- al Museu de Menorca: sota el títol Desenterrant el passat: les excavacions arqueològiques a Cornia Nou., resultat dels darrers set anys d'excavacions a aquest jaciment del terme de Maó.

També trobaran informació sobre un nou portal web que ha nascut amb la intenció de difondre el Patrimoni Militar de Menorca.
Des del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular podem trobar dos interessants articles: un d'ells titulat La coexistència dels dos articles: una característica de la nostra parla, i un l'altre que recorda que enguany s'han complert cent anys de codificació de la llengua catalana, amb la publicació, l'any 1913, de les Normes ortogràfiques per part de l'Institut d'Estudis Catalans.

El Centre d'Estudis Locals d'Alaior col·labora amb dos articles: el primer informa que ha esta senyalitzada la Roca de sa Partera al Camí de Binixems, Senyalitzada la roca de sa Partera al camí de Binixems (Alaior), i l'altre ens explica en què consisteixen les Jornades d'història local i patrimoni cultural de Menorca que cada any organitza el CEL.


Contraportada: El fons artístic del Consell Insular: Natura morta amb ous (2012) de Rafel Vidal. Anna M. Bagur


Finalment, la contraportada fa referència al fons artístic del Consell Insular, i en concret a la donació que va fer el pintor Rafel Vidal al Consell Insular de Menorca del quadre titulat Natura morta amb ous, en agraïment per haver estat el pintor de l'exposició de Sant Antoni de 2012. La ressenya de l'obra la fa Anna M. Bagur, crítica d'art

Recordam que el Consell Insular estalviarà 12.000 euros anuals, mitjançant la transformació de la Revista Àmbit, que edita el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, de format paper a format digital.


Maó, 23 de setembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Revista Àmbit
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS