Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca insta a que la Llei de camins públics i rutes d’interès excursionista, que impulsa el Consell de Mallorca, es generalitzi a tot Balears

Data : 07/06/2017

El Consell Insular de Mallorca impulsa una iniciativa legislativa referent als camins rurals, Llei de camins públics i rutes d’interès excursionista de Mallorca amb l’objectiu de “realçar el valor de l’extensa xarxa de camins públics de Mallorca, regulant les diferents realitats que els afecten i establint els mitjans adequats per defensar-los i garantir-ne la protecció”, iniciativa similar a la que, en el seu moment, va dur a terme el Consell Insular de Menorca amb la Llei del Camí de Cavalls.
El Consell Insular de Menorca valora de forma positiva aquesta iniciativa i considera que és important que es generalitzi la llei a totes les Illes Balears, donat que -segons explica la presidenta Maite Salord- “va completament en la línia de la política que s'està impulsant a Menorca”.

Catàleg de camins públics de Menorca
En aquest sentit, cal destacar que, des del 2015, el Consell Insular de Menorca s’ha marcat com una tasca prioritària la feina d'elaboració d'un Catàleg de camins públics que reculli, d'una banda, la feina que ja s'havia començat de recopilació d'informació dels diferents camins rurals de l'illa, per la qual cosa s'ha creat una base de dades que inclou informació de denominació dels camins, tipologia, ús i titularitat, entre d'altres. En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca, a través del projecte de Restauració i manteniment del Camí de Cavalls, amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible, té una partida per contractar professionals que assessorin en l’elaboració del Catàleg.
Així, per tal de poder coordinar tota aquesta feina amb els ajuntaments i amb les entitats que treballen en la recuperació de camins, també s’ha creat una Comissió de Camins que es reuneix periòdicament i, d’altra banda, i paral·lelament a l'elaboració del Catàleg, s’ha treballat en els casos de camins tancats, amb l’objectiu de garantir-ne el lliure pas, com és el cas, ara, del Camí d'en Kane en el tram de Binimoti.

El Consell Insular de Menorca emplaça els grups parlamentaris a tenir en compte que la normativa pugui tenir abast balear i d’aquesta manera redactarà unes al·legacions a la Llei perquè puguin ser tramitades durant el procediment parlamentari.


Maó, 7 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS