Notícies i actualitat

Una vintena de persones es formen per evitar la dispersió del morrut vermell a les palmeres

Data : 05/06/2017

Entre els dies 26 de maig i 2 de juny s’ha celebrat el curs “Maneig Integrat de Palmeres”. El programa ha estat organitzat pel Consell Insular de Menorca amb el suport de FOGAIBA i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Una vintena de persones, procedents de la jardineria i diversos tècnics municipals, s’han beneficiat de la formació impartida pels professors Joan Argente Tormo, enginyer tècnic agrícola, i Miguel Tudurí, jardiner professional. Durant el curs s'ha donat a conèixer la problemàtica i la normativa específica que generen la principal plaga barrinadora de palmàcies el ‘Rhynchophorus ferrugineus’ amb la finalitat de fomentar la sensibilització ciutadana i fer entendre que la lluita contra aquesta plaga d'àmbit públic requereix la implicació d'administracions, professionals i propietaris de palmàcies.

D’aquesta manera, els assistents han rebut la formació específica que els permeti conèixer la plaga i la seva simptomatologia per poder donar un maneig adequat de les palmàcies (en l’àmbit de la prevenció), sistemes de lluita integrada  i el maneig adequat dels exemplars afectats, amb la finalitat principal d'evitar que es converteixin en un risc fitosanitari per als exemplars circumdants. La capacitació dels jardiners és una de les principals eines per lluitar de forma eficient i evitar la dispersió del morrut vermell a les palmeres.

Maó, 5 de juny de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS