Notícies i actualitat

Celebració a la Reserva de Biosfera de Menorca de la XII Reunió nacional de la Comissió de Patrimoni Geològic de la Societat Geològica d'Espanya i actuacions per a la divulgació del patrimoni geològic de Menorca

Data : 02/06/2017Durant la propera setmana (del 6 al 10 de juny), Menorca acollirà la XII Reunió Nacional de la Comissió de Patrimoni Geològic de la Societat Geològica d’Espanya. Aquest congrés correspon al principal fòrum de difusió d’aquesta matèria a Espanya i suposa una gran oportunitat per consolidar el projecte engegat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, per tal de contribuir al coneixement del patrimoni geològic menorquí entre la societat, amb l’objectiu principal de garantir la seva preservació.

El Centre de Geologia de Menorca ha acollit avui matí la presentació del congrés, un acte que ha comptat amb les intervencions del conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares; l’alcalde de Ferreries, Josep Carreres; la regidora de Serveis Socials i Àmbit Socioeducatiu de l’Ajuntament de Maó, Laia Obrador; i el director del Centre de Geologia de Menorca, Agustí Rodríguez.

El Consell Insular de Menorca i la Comissió de Patrimoni Geològic de la Societat Geològica d'Espanya organitzen aquesta iniciativa, juntament amb l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) i el suport i patrocini de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, dels Ajuntaments de Maó i Ferreries, la Universitat de les Illes Balears, l’Associació de Geòlegs de les Illes Balears, l’Institut Geològic i Miner d’Espanya i l’empresa Yellow Catamarans.

La Reunió comptarà amb un centenar d’experts en la matèria procedents de tot l’Estat espanyol, Portugal, Alemanya i Brasil. Es presentaran les darreres novetats referides a la gestió d’aquest patrimoni mitjançant 66 comunicacions, que seran distribuïdes en diverses sessions científiques, i de les quals 13, se centren en el patrimoni geològic de les Illes Balears, la qual cosa permetrà avançar notablement en el coneixement d’aquesta branca de les ciències geològiques a l’arxipèlag.

A més, s’ha programat un curs sobre Interpretació i gestió del Patrimoni Geològic, que s’emmarca en la XXI edició de la UIMIR, s’organitzaran conferències i debats oberts al públic en general, es retrà un homenatge al geòleg menorquí Dr. Antoni Obrador i es desenvoluparan excursions per tota l’illa, que permetran donar a conèixer l’excepcional patrimoni geològic de Menorca entre els assistents al congrés.

El congrés es portarà a terme en diferents localitzacions de Maó. Majoritàriament es concentrarà al Teatre de l’Orfeó Maonès, mentre que els actes oberts al públic en general es desenvoluparan a la seu del Consell Insular de Menorca (dia 6, a les 19 hores, conferència inaugural a càrrec del professor Dr. José Brilha), i a Ca n’Oliver (dia 8, també a les 19 hores, debat sobre propostes per gestionar el patrimoni geològic).

Amb motiu d’aquest congrés i seguint amb la línia de treball impulsada per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, el Consell Insular ha elaborat un audiovisual sobre la riquesa geològica de Menorca i la seva influència en el paisatge, que s’estrenarà durant el congrés i que es pretén que esdevingui una nova eina de divulgació d’aquesta part tan important del patrimoni natural de l’illa. L’audiovisual serà projectat al Centre de Geologia de Menorca, que a la vegada, ha actualitzat la seva presència, per tal d’oferir una imatge més moderna i didàctica, amb nous panells i mostres, i potenciant la fotografia geològica. D’altra banda, cal destacar que l’Ajuntament de Maó s’ha volgut sumar al projecte de divulgació i conservació del patrimoni geològic de l’illa, amb l’edició d’un guia geològica urbana de la ciutat, que mitjançant un recorregut a peu pel centre de Maó, vol donar a conèixer un poc millor la ciutat a partir de la influència de la geologia.

Ferreries, 2 de juny de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS