Notícies i actualitat

La Conselleria de Turisme promou la creació del Club de Producte del
sector gastronòmic de Menorca

Data : 06/09/2013

El primer capítol de la nova temporada de ‘Un país para comérselo’ será el dedicat a Menorca.

El Consell Insular de Menorca impulsa, a través de la Comissió de Gastronomia, la creació del Club de Producte Gastronòmic de Menorca.
Es tracta d'una eina que usen les destinacions turístiques per estructurar els recursos i posar-los en valor. Un Club d'aquestes característiques pretén transformar els recursos actuals en una experiència d'alt valor afegit per al visitant.

A l'última reunió de la Comissió Gastronòmica (de la qual formen part PIME, CAEB, l'IES Maria Àngels Cardona i la Conselleria de Turisme, a més dels productors de formatge i vi) s'ha abordat un primer esborrany dels requisits que hauran de complir els restaurants per entrar a formar part del Club de Producte. Així per exemple, el restaurant haurà d'oferir receptes tradicionals menorquines, o oferir plats elaborats amb formatge de la DOP Maó-Menorca. Pertànyer al Club de Producte suposa un salt qualitatiu pels restauradors, la qual cosa es tradueix en una major i millor atenció als turistes.

La consellera de Turisme, Salomé Cabrera, ha destacat que “el Club de Producte ens permetrà conservar, explicar i difondre el patrimoni cultural de Menorca. Aquest club ha de donar un impuls al producte gastronòmic i involucrar altres sectors, com el productor i el transformador”.

El Club de Producte té també la missió d'estructurar el calendari d'esdeveniments culinaris a l’illa, donar presència als seus membres a la
pàgina web, així com presencia en totes les accions de promoció que es realitzin. Un altre aspecte a destacar de les funcions del Club de Producte és la coordinació d'accions entre restaurants i sector productiu. L'objectiu és que els restauradors obtenguin un major coneixement del producte local i les seves possibles aplicacions gastronòmiques.

‘Un país para comérselo’ estrena temporada a Menorca

El dilluns a la nit tornarà a les pantalles l’exitós programa gastronòmic de TVE ‘Un país para comérselo’. El primer dels capítols que s'emetran serà el que es va rodar a Menorca el mes d'abril. Amb una mitjana propera als dos milions d'espectadors, l'espai que actualment presenta l'actriu Ana Duato s'ha convertit en un referent en l'àmbit gastronòmic, cultural i turístic.

En els seus quatre dies de filmacions a Menorca, l'equip va assistir a l'elaboració d'una caldereta de llagosta a Fornells, i a l’espai Ana Duato
assistirà al procés d'elaboració del formatge de la DOP Maó-Menorca. Altres localitzacions van ser la Naveta dels Tudons, la destil·leria de ginebra i diversos llocs destacats. El programa s'emet, com la temporada anterior, en el segon prime timei, a les 23:45 de la nit.

Maó, 6 de setembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS