Notícies i actualitat

La futura llei de finançament dels consells i el pagament a proveïdors centren les reunions del conseller d’Hisenda amb el president i els batles de Menorca

Data : 04/09/2013

El conseller d’Hisenda i Pressuposts, José Vicente Marí, ha estat avui a Menorca per reunir-se amb l’equip de govern del Consell Insular i amb els batles dels municipis de l’illa, a fi de tractar diversos temes d’interès comú i analitzar l’actual conjuntura econòmica. En tots els casos, el conseller ha estat acompanyat del director general de Pressuposts i Finançament, Antoni Costa.
 


El programa de la visita ha començat a les 10.30 hores, amb una reunió amb el president del Consell Insular, Santiago Tadeo, i altres integrants de l’equip de govern de la institució insular. Posteriorment, a les 12.00 hores, s’ha entrevistat amb els batles de l’illa. Alguns dels temes que s’han tractat en el decurs d’aquestes reunions són el desenvolupament del tercer pla de pagaments a proveïdors, que afecta també les entitats locals; les passes del Govern per redactar la llei de finançament dels consells insulars o l’evolució del dèficit.
 


En relació amb la futura llei de finançament dels consells, Marí ha reiterat que el Govern pretén atorgar a aquestes institucions un sistema estable i definitiu, que posi fi a l’actual model vigent de bestretes i que els permeti participar en l’increment dels ingressos de la Comunitat.Altres temes que s’han tractat són els problemes de connectivitat aèria que pateixen les illes menors i les possibles solucions per pal·liar-los. En aquest sentit, els representants del Consell han demanat a Marí que insti el Govern central a millorar l’actual sistema actual de bonificacions dels vols entre illes i amb la Península i la connectivitat en general.


El conseller ha aprofitat també per explicar les actuacions del Govern per reactivar l’economia, com ara la contenció de la despesa pública i la creació de la seguretat jurídica necessària perquè les empreses puguin funcionar lliurement i sense entrebancs.La visita de Marí a Menorca s’emmarca dins les habituals relacions que manté el Govern amb representants de totes les Illes per conèixer de primera mà les inquietuds específiques de cada territori i intentar donar-los solució.

Per la seva part, el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, l'ha posat en antecedents sobre l'actual situació econòmica d'aquesta administració: després de trobar un dèficit estructural de tres milions d'euros es va tancar 2012 amb un resultat pressupostari en positiu de 5,3 milions d'euros. A més, el romanent de tresoreria de l'any passat va concloure amb menys dos milions d'euros, quan el 2011 -any de transició entre l'anterior i l'actual equip de govern insular- va ser de menys 7,9 milions d'euros.


Maó, 4 de setembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS