Notícies i actualitat

El conseller Villalonga explica el funcionament de la Reserva de Biosfera de Menorca a la Comissió del Parlament danès

Data : 01/09/2013

El conseller d'Economia, Medi ambient i Caça, Fernando Villalonga, ha explicat avui als membres de la Comissió de Districtes Rurals i Illes del Parlament de Dinamarca el funcionament de la Reserva de Biosfera de Menorca .

Villalonga ha explicat com el 8 d'octubre de 1993, la UNESCO va declarar Menorca com a Reserva de Biosfera tenint en compte l'alt grau de compatibilitat aconseguit entre el desenvolupament de les activitats econòmiques, el consum de recursos i la conservació del patrimoni i d'un paisatge natural altament cuidat .

"Ser Reserva de Biosfera no vol dir que no es faci res a l'Illa al contrari, es tracta de fer compatible l'activitat humana amb la preservació dels valors naturals de Menorca".

Villalonga ha explicat que es tracta d'un objectiu que comparteixen tots els equips de govern del Consell Insular, amb independència del seu color polític. "Ara hem agafat el relleu de l'anterior equip de govern i hem obtingut per a Menorca el títol de Seu Internacional en Desenvolupament Sostenible de la Xarxa de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres, també per la UNESCO .

La Comissió de Districtes Rurals i Illes del Parlament danès va ser creada el 2011 amb l'objectiu que la cambra parlamentaria d'aquell país tingui un major coneixement d'aquestes zones. De fet, va ser aquesta entitat la que va contactar amb el Consell Insular de Menorca per conèixer de primera mà el que és la Reserva de Biosfera de l'illa.

Durant la jornada d'avui, els membres de l'esmentada comissió han pogut contemplar els resultats del treball de recuperació per part d'un grup de voluntaris liderats per l'actual conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, de l'Illa del Rei. És a dir, com el voluntariat és capaç de generar un producte que pot ser gaudit per la resta de ciutadans.

Posteriorment, han conegut el parc natural de s'Albufera des Grau, un dels enclavaments més importants de la Reserva de Biosfera. Tenint en compte que l'objecte de la seva visita era entendre de primera mà la connexió entre la protecció del medi ambient i l'activitat econòmica, també han fet una visita a l'empresa El Paladar, a Ciutadella, guardonada per Joves Empresaris a 2010.

Finalment , han finalitzat la jornada d'avui coneixent la finca de Torralbet , acollida al CARB, Contracte Agrari de Reserva de la Biosfera. El Consell Insular de Menorca té acords de col·laboració amb 175 finques agrícoles de l'illa mitjançant els quals s'estableixen compensacions econòmiques a les explotacions a canvi de contribuir al manteniment del paisatge i del medi rural.

Demà dilluns continuaran amb el programa de visites i una trobada oficial amb el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo .

Maó, 1 de setembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS