Notícies i actualitat

La dotació de treballadors de Santa Rita supera el que exigeix la normativa

Data : 29/08/2013La conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca compleix i fins i tot supera el que marca la normativa existent sobre el número de personal auxiliar assistencial per cada cent persones que hi ha d'haver en el cas del Centre de Santa Rita.

La normativa fa referència a ratios de treballadors per cada 100 persones i en el cas de Santa Rita hi ha capacitat per a 90 residents, encara que l'ocupació actual és de 85. Mentre que la Llei de Dependència per a Grau III -el màxim- estipula que al centre ubicat a Ciutadella hauria d'haver 25,2 auxiliars assistencials, segons l'actual Llei autonòmica de 2010 -actualment en revisió- seria de 27, però la dotació actual de treballadors que destina la Conselleria de Benestar Social i Joventut és de 33 auxiliars assistencials, més tres destinats al Centre de Dia.

Quan la legislació ralla d'auxiliars assistencials es refereix a auxiliars de clínica i zeladors. En qualsevol cas, la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, vol deixar clar que “la principal preocupació del departament que dirigeixo és el benestar de les persones, tant residents com a treballadors”.

En aquest sentit, la consellera Herráiz no vol entrar en polèmiques. “Està clar que a tots ens agradaria i jo la primera poder donar encara més serveis dels que oferim. Però vull remarcar que complim i superam el que ens exigeix la llei”.

No obstant açò, també vol agrair públicament “l'esforç i professionalitat que demostren dia a dia tots els treballadors de Santa Rita i de la resta de la Conselleria de Benestar Social i Joventut. L'actual situació de crisi ens obliga a tots a redoblar els esforços”.

També recorda “el compromís social de tot l'equip de govern del Consell Insular, perquè al 2011 van augmentar el pressupost de Benestar Social i Joventut en més d'un 4% i en un 12% l'any passat”.

Maó, 29 d'agost de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS