Notícies i actualitat

Un centenar d'habitatges turístics de Menorca obtenen l'acreditació de qualitat

Data : 20/07/2013

La Comissió Menorca de Qualitat Turística, reunida ahir a la seu de la Fundació Destí Menorca, va aprovar la certificació de qualitat per a un centenar d'habitatges turístics que així ho havien sol·licitat. Aquesta acreditació, que certifica que es compleixen una sèrie de paràmetres mínims de qualitat en la seva gestió i explotació, permetrà als seus propietaris obtenir la llicència per poder exercir l'activitat turística una vegada hagin presentat una declaració de responsabilitat davant el Consell Insular de Menorca.

La consellera de Turisme, Salomé Cabrera, va manifestar que “s'ha treballat conjuntament amb el sector a la Comissió de Qualitat per definir els requisits que han de complir aquests habitatges si volen ser explotats turísticament, la qual cosa a la pràctica els permetrà la seva legalització”. La consellera va informar també que un altre mig centenar d'habitatges estan en tràmit per a l'obtenció de l'acreditació. A més, Cabrera va remarcar que “hem d'apostar per la qualitat en l'àmbit turístic, això ens permetrà diferenciar-nos d'altres destinacions i, alhora, fidelizar els visitants”.

D'altra banda, la Comissió va estudiar les propostes llançades des de PIME i CAEB per incorporar al manual de qualitat que han de complir els establiments adherits (hotels, restaurants, comerços… fins a més de 30 tipologies d'empresa vinculades amb el turisme). La revisió del manual, que recollirà la majoria dels suggeriments emesos per les patronals, es donarà per finalitzat en la propera reunió de la Comissió a l'octubre. A més, la consellera Cabrera va presentar també la campanya Proturismo als membres de la Comissió així com una campanya de sensibilització de SICTED (projecte de TURESPAÑA per a la millora de qualitat en les destinacions) per a l'adhesió de noves empreses a aquest sistema de certificació.

Salomé Cabrera va presidir la Comissió, a la qual van asistir també la Directora de la Fundació Destí Menorca, Azucena Jiménez, el director Insular del Departament de Turisme, Juan Pons Pons, el gerent d’Ashome, Joan Juanico, el director de CAEB, Josep Fortuny i María García, gerent de PIME.


Maó, 20 de juliol de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS