Notícies i actualitat

La Fundació Destí Menorca promou el turisme eqüestre al costat d'altres
països de la Unió Europea

Data : 23/07/2013

Menorca participa en el llançament del projecte europeu EUquus - Turisme eqüestre a Europa, un programa per al desenvolupament del turisme eqüestre als set països que s'hi han adherit. El programa pretén estructurar l'oferta de rutes en turisme eqüestre a les zones que participen en el projecte, i té la finalitat de millorar la competitivitat d'aquesta activitat i la sostenibilitat del turisme a Europa.

La primera reunió dels socis promotors del programa s'ha celebrat en Perigueux, a França, amb l'assistència de la Fundació Destí. EUquus té una durada prevista d'un any i mitjà i un cost de 279,000 euros, dels quals la Comissió Europea aporta el 75% del total. La subvenció europea està orientada al suport i promoció dels productes de turisme temàtic transnacional, foment de participació de les PIMEs i la cooperació público-privada entre diferents països.

EUquus - Turisme eqüestre a Europa té la missió de millorar la competitivitat i la sostenibilitat del turisme a Europa, i contribuir a la creació d'un entorn favorable a la cooperació entre països. El projecte s'organitza en 5 paquets de treball: redacció d'un decàleg de bones pràctiques per al turisme eqüestre, la creació d'una etiqueta EUquus, un pla de formació per a PIME i la creació d'un portal web per a la comercialització de productes del turisme eqüestre. Participen nou socis de set països, operadors, i professionals, per donar cobertura a aquest segment concret d'una tendència turística cada dia més notable, el turisme de naturalesa.

La Consellera de Turisme, Salomé Cabrera, ha destacat que “per al nostre producte és de vital importància poder vincular una activitat tradicional com són els cavalls amb l'activitat turística en si, ja que això permet que es conegui millor el nostre patrimoni cultural”. A més, Cabrera ha indicat que el turisme eqüestre “també permet diversificar i allargar la temporada”.

El turisme eqüestre a Europa, segons Equus Report, té un impacte mitjà de 0,2 llocs de treball per cavall i es calcula que genera 2,200 euros de mitjana per animal en actiu.

Maó, 23 de juliol de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS