Notícies i actualitat

Presentats el logo i eslògan de la candidatura Menorca Talaiòtica

Data : 22/08/2013

Un benefici per a tota Menorca. Així ha qualificat avui la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo el que l'Illa pugui obtenir la distinció de la UNESCO de Patrimoni Mundial pels seus béns arqueològics de l'època talaiòtica, durant la presentació del logo i eslògan d'aquesta candidatura.

Única al món, aquest és l'eslògan que es presentarà en català, castellà i anglès. Paula Camps, de Something's Cooking Comunicación, l'empresa menorquina que l'ha creat, ha explicat que “encara que per a la majoria dels menorquins els monuments passen desapercebuts perquè ja formen part del nostre paisatge, tots ells formen part d'una selecció que és única al món perquè tenim a Menorca dos llocs arqueològics per quilòmetre quadrat, perquè dels 1.574 llocs arqueològics inventariats, 1.401 són Béns d'Interès Cultural o perquè tenen més de 4.000 anys d'història”.

Per la seva part, Alex Gifreu, nascut a Ciutadella i cofundador de l'Estudi Bisdixit, dirigit cap a la industria cultural, ha relatat com va arribar a idear el logo presentat, el qual parteix de cinc idees força com són l'excepcionalitat, patrimoni, proximitat, monumentalitat i enginy.

La consellera Baíllo també ha recordat que es tracta del projecte estrella del departament que dirigeix i que per afrontar amb èxit la candidatura són fonamentals la sensibilització de la societat civil i el suport institucional.

El gener de 2013 es va remetre la documentació elaborada pel Servei de Patrimoni Històric del CIM a la Subdirecció General de Protecció del Patrimoni del Ministeri de Cultura per incloure en la Llista indicativa de patrimoni mundial de la UNESCO la candidatura amb el nom Menorca Cultura Talaiòtica, composta per 25 jaciments arqueològics representatius de la cultura talaiòtica menorquina, que són els que més bé il·lustren la prehistòria i protohistòria de l'illa de Menorca, inclusió que es va fer efectiva el 29 de gener de 2013.

Ara s'està en la fase de preparació dels expedients de nominació de la candidatura, que, un cop elaborats i revisats, l'Estat espanyol presentarà oficialment davant la UNESCO amb tota probabilitat l'any 2016.

Maó, 22 d'agost de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS