Notícies i actualitat


Constitució de la Comunitat d'Usuaris dels Aqüífers de Menorca

Data : 24/05/2017

L’Ajuntament de Maó ha acollit avui la celebració de la Junta General Constitutiva de la Comunitat d’Usuaris dels Aqüífers de Menorca (CUA). Aquesta junta ha comptat amb la participació del Consell Insular de Menorca, dels ajuntaments de l’illa, de les Organitzacions Professionals Agràries de Menorca, de l’Associació d’Empreses de Tractament i Subministrament d’Aigua de Menorca, de Quesería Menorquina, S.L.L. com a representant industrial, així com d’altres empreses i nombrosos particulars amb dret a utilitzar un determinat cabal d’aigua.

L’objectiu principal de la reunió ha estat el nomenament de la Comissió encarregada de la redacció dels estatuts de la CUA que caldrà sotmetre a votació en una assemblea de tots els usuaris de l’aigua de Menorca. Aquesta Comissió, presidida per l’alcaldessa de Maó, estarà constituïda per un total d’11 persones, que representen els usos d’aigua de proveïment municipal, agrícoles – ramaders, turístics i industrials. Cal destacar, que sempre que explícitament ho sol·licitin, es podran incorporar a la Comissió altres persones vinculades i amb interès per formar-ne part.

La CUA de Menorca, que serà la primera de les Illes Balears, ha de suposar un canvi en la tendència de com s'ha gestionat l'aigua a l’illa, amb la incorporació i implicació dels usuaris del territori en la presa de decisions, tal i com recomana la Directiva Marc de l’Aigua. Aquest ens neix sota el principi que la gestió de l’aigua a l’illa de Menorca, que ha de permetre solucionar les problemàtiques que arrosseguen els aqüífers, només podrà arribar a ser eficaç i eficient si és discutida i acordada amb tots els usuaris de l’aigua i els actors interessats.

Aquesta comunitat pretén treballar la problemàtica que ha provocat i continua provocant una davallada qualitativa i quantitativa important de les masses d’aigua subterrànies, amb actuacions encaminades a la utilització racional dels recursos hídrics, a evitar-ne la contaminació o a la recàrrega artificial dels aqüífers.

Maó, 24 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS