Notícies i actualitat

Menorca arranca amb un programa de formació dual per formar 9 joves en tecnologies de la informació i la comunicació

Data : 24/05/2017

El Conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha visitat avui amb la presidenta del Consell, Maite Salord, els alumnes del projecte de formació dual en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs), el primer dels programes de formació dual en sectors estratègics promoguts pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) que es desenvolupa a Menorca. El programa ha arrencat aquest mes de maig a l’illa amb una inversió pública de 143.237 euros i 9 beneficiaris, que es formaran i faran feina en empreses TIC de primer nivell.

Durant un any, els alumnes combinaran ocupació i formació en les empreses Menorca Zeros i Uns, Alain Corulla Sorondo, ClickMenorca, Binary Menorca, Jaume Pi Floriach, Infotelecom Networks, Wooneo i Silme, que contractaran aquests joves menors de 30 anys durant al menys un any.

El programa de formació dual de Menorca per a TIC duu per nom “Acceso web”, i està impulsat pel departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, amb el finançament i suport del SOIB i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. El conseller Iago Negueruela i la presidenta del Consell, Maite Salord, han visitat avui les instal·lacions del Parc Bit d’Alaior, que és on es desenvolupa la part formativa del programa. L’acte també ha comptat amb la presència del conseller d’Ocupació i Projecció Econòmica, Miquel Company, i del director insular del departament José Carbonell.

El conseller ha destacat que el disseny de la formació impulsada des del SOIB respon a les necessitats que han manifestat les empreses de sectors estratègics i innovadors de les Illes, i ha recordat que el sector de les TIC s’ha incrementat en un 30% en número d’empreses en els darrers 7 anys, una xifra que demostra l’impuls del sector.

Negueruela ha volgut agrair a les empreses participants i al Consell de Menorca la seva implicació per tal de fer realitat aquests projectes formatius i ha assenyalat que la millora del capital humà és un element estratègic de legislatura, fonamental per a la millora de la competitivitat de les empreses i la diversificació del model productiu.

La presidenta Maite Salord ha destacat l’èxit d’una iniciativa conjunta entre la institució insular i el Govern de les Illes Balears, a la vegada que ha recordat la importància de col·laborar amb l’empresa privada. “L’objectiu prioritari és la formació i ocupació dels joves, sobretot en un sector com les TIC. Aquest sector és molt important per aconseguir la diversificació econòmica que necessita l’illa”.

El SOIB ofereix formació dual en sectors estratègics mitjançant contractes per a la formació i l'aprenentatge, en activitats econòmiques considerades estratègiques i en sectors amb projecció d'ocupació i amb necessitats de formació de capital humà.

Sota la modalitat de formació dual els participants reben els ensenyaments dins de la jornada laboral i, en acabar, obtenen un certificat de professionalitat de l'ocupació relacionada amb el treball previst en el seu contracte de treball. Per tant, aconsegueixen un benefici doble: formació qualificada i, alhora, experiència professional, fet que, sens dubte, millorarà l'ocupabilitat de les persones beneficiàries.

A les Illes Balears, la present convocatòria de formació dual ocuparà 260 persones i té un pressupost ja concedit de més de 3,7 milions d’euros.

Al novembre, el SOIB posa en marxa un altra programa de formació dual, en aquesta ocasió dirigit al sector del calçat, que ocuparà a 15 alumnes-treballadors.

Alaior, 24 de maig de 2017 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS