Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca impulsa un concurs d’idees i enceta el procés participatiu per definir el futur de l’edifici de Ca l’Avi a Ciutadella

Data : 23/05/2017

La consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, ha presentat avui el concurs d’idees que servirà per definir el futur de la planta baixa i el soterrani de l’edifici de Ca l’Avi a Ciutadella. El Consell Insular de Menorca engega així un procés participatiu per tal de recuperar aquest espai per a Ciutadella i la ciutadania.

Sota el títol ‘Què feim a Ca l’Avi?’ s’inicia aquest procés participatiu obert al conjunt de la ciutadania i les entitats de Ciutadella i Menorca. L’objectiu és recollir les aportacions de la ciutadania i les entitats per tal de tenir-les en compte en la designació dels usos futurs de l’espai. Les aportacions es recolliran a través d’un concurs d’idees, es discutiran en un taller participatiu i finalment els usos resultants es donaran a conèixer durant una jornada festiva al mateix local de Ca l’Avi (ubicat a la Plaça de la Catedral, 5).

Per tal de donar a conèixer el procés, els seus objectius i el funcionament del concurs d’idees, es realitzarà una sessió inicial informativa i una visita, que tindrà lloc al mateix local de Ca l’Avi el proper dia 10 de juny de 10 a 12 hores. Tots els interessats poden formular la teva proposta omplint el qüestionari habilitat a la pàgina web http://participacio.cime.es/

Qualsevol persona o entitat podrà fer propostes per a una part o per al conjunt de l’espai de Ca l’Avi. Es tracta d’un concurs d’idees en el qual el guanyador serà el propi local i de retruc el conjunt de Ciutadella, segons ha explicat Ferran Vizoso, arquitecte i representant d’Espai Tres (empresa adjudicatària del projecte participatiu).

A aquesta iniciativa s’hi suma la col·laboració de l’Ajuntament de Ciutadella. La regidora de Projecte de Ciutat, Laura Anglada, ha agraït a la institució insular que compti amb el consistori i que sobretot estigui per la feina de “recuperar un espai emblemàtic”.

“Ens interessa conèixer l’opinió de la ciutadania respecte dels possibles usos de Ca l’Avi, un espai que després de molts anys ha pogut recuperar el Consell Insular de Menorca. Aquest és un clar exemple del fet que creim en la participació ciutadana i que la feim efectiva”, ha afirmat Cristina Gómez. La consellera ha expressat el compromís ferm de l’equip de govern de “veure aquest espai en marxa dins aquest mandat”. “No podem permetre que espais públics com aquest estiguin buits”, ha afegit.

Un cop finalitzi el concurs d’idees, es reuniran tots els participants per tal de contrastar les diverses propostes i acordar conjuntament els criteris i recomanacions per tal que el Consell Insular de Menorca ho tingui en compte a l’hora de decidir els nous usos de l’espai. El dia previst és el 15 de juliol de 10 a 13 hores a Ca l’Avi.

Finalment dia 27 de juliol començarà, a partir de les 19 hores, una festa oberta a tota la ciutadania i entitats. La institució insular retornarà els resultats del procés participatiu, és a dir, de quina manera s’hauran considerat les aportacions dels participants. Amb aquesta festa de retorn es donarà per tancat el procés participatiu.

L’acte de presentació ha comptat també amb l’assistència de Gabriel Pons, director insular de Serveis Generals i Participació.

El termini per presentar les propostes a concurs clou el 7 de juliol.

Ciutadella, 23 de maig de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS