Notícies i actualitat

El Consell demana al Ministeri de Foment l'emissió de quatre segells per ajudar a difondre la candidatura davant la UNESCO per a la Menorca Talaiòtica

Data : 05/08/2013

ImatgeLa Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació ha sol·licitat oficialment al Ministeri de Foment l'emissió de quatre segells amb l'objectiu d'ajudar a difondre la candidatura menorquina davant la UNESCO per optar al títol de Patrimoni Mundial per la Menorca Talaiòtica.

L'escrit, remés avui mateix a la Subdirecció General de Règim Postal, està firmat per la consellera responsable d'aquest Departament, Maruja Baíllo. “La nostra voluntat és adoptar totes les estratègies disponibles per aconseguir aquest important objectiu per a Menorca, que és que l'Illa obtengui aquest apreciat títol, que a part de ser un referent cultural podria a ajudar a i molt a potenciar el turisme cultural de Menorca”.

Concretament, s'ha demanat l'emissió de quatre segells per al Talaiot de Cornia Nou, la taula de Talatí de Dalt, una de les navetes de Rafal Rubí i la necròpolis de Cala Morell. Es tracta, segons el tècnics del Servei de Patrimoni Històric d'aquesta Conselleria, dels monuments més representatius de la cultura talaiòtica de Menorca, perquè representen el talaiot, la naveta, la taula i les coves funeràries, com a elements identificatius clars d'aquell temps.

Al seu escrit, la consellera Baíllo explica als representants del Ministeri de Foment que la cultura talaiòtica de Menorca és una de les que conserva més restes arqueològics de tota la Mediterrània. “La seva monumentalitat i bona conservació la fan present al paisatge i en el dia a dia dels menorquins”, afegeix la responsable d'aquest Departament.

També explica que la proposta de Menorca davant la UNESCO inclou 25 jaciments arqueològics que representen els millors de l'Illa per la seva monumentalitat, bona conservació, diversitat i dotació de serveis (senyalització, aparcament, accessibilitat...).

El treball conjunt entre el Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular i el Comitè Tècnic i Comissió Assessora per presentar l'expedient definitiu a finals de 2014 davant el Ministeri de Cultura, també s'exposa com argument d'una tasca de col·laboració que té per objectiu aconseguir aquest títol.

Maó, 5 d'agost de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS