Notícies i actualitat

Primers fruits del Pacte per la Joventut: el Govern balear estudiarà com millorar la Formació Professional

Data : 03/08/2013

ImatgeEl Pacte per la Joventut de Menorca segueix el seu curs i ja està donant els seus primers fruits: la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana María Camps, es va comprometre aquest divendres a estudiar com millorar la Formació Professional en una reunió mantinguda amb la consellera de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca, Aurora Herráiz, la directora insular de Joventut Cristina Fernández, i la directora del Soib, Francesca Ramis.
“La consellera Joana Maria Camps ha comprès perfectament que la doble insularitat de Menorca obliga a les administracions a fer un major esforç per assegurar les possibilitats de formació dels seus ciutadans, en aquest cas principalment dels joves” explica la consellera Herráiz.
De fet, en aquesta reunió va estar present la directora del Soib perquè es té molt clar tant des del Govern balear com des del Consell Insular que l'oferta educativa que proporcionen les administracions ha de comptar amb sortides laborals clares. En qualsevol cas, en les properes setmanes continuaran els contactes per seguir treballant en aquest sentit.
Prèviament a aquesta reunió cal recordar l'important treball de recopilació de dades que s'està fent des de Menorca a través del grup de treball de Joventut, un fòrum format per representants d'associacions juvenils i partits polítics de tota ideologia, i liderat des del Consell Insular.
Des que fa tres mesos tirés a caminar aquest fòrum, el dimarts 30 de juliol va tenir lloc la quarta reunió d'aquest col•lectiu a la seu insular de la plaça Biosfera. “Ningú millor que els propis joves per saber què passa en el seu sector, en les seves vides, què anhelen i quines decisions creuen que cal escometre per arribar a canviar un futur que no sembla molt dolç en aquests moments. És una de les prioritats del Departament de Benestar i Joventut i un compromís que com a consellera vaig acceptar amb il•lusió en entrar en aquest equip de govern”, matisa Aurora Herráiz qui afegeix: “Cal buscar noves estratègies, innovar, perquè fent el mateix continuarem tenint els mateixos resultats, i ningú millor que els joves per superar aquest repte”.
L'objectiu d'aquest fòrum és explorar les vies de solució per als problemes que inquieten als joves d'entre 18 i 30 anys. Gràcies a una enquesta realitzada entre els joves de Menorca, en la qual se segueix treballant per maximitzar la seva participació i concretar els seus resultats, s'ha establert que els principals aspecte que preocupen a aquest col•lectiu són ocupació, formació, oci i habitatge.
A decisió del propi col•lectiu de joves es va prioritzar començar a treballar en la categoria de formació, fent una anàlisi profunda de l'oferta formativa de la FP presencial i a distància que ofereix el Govern Balear a Menorca.
És important recordar que en l'últim Ple del Consell, es va acordar, per unanimitat, estudiar l'oferta formativa de FP a través del Departament de Joventut i donar-li validesa una vegada corroborada la informació amb el grup que forma aquest “pacte per la joventut” obert a tots els joves, col•lectius i entitats juvenils de Menorca.

Per a més informació, poden posar-se en contacte amb el següent email:joventut.cime@gmail.com

Maó, 3 d'agost de 2013


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS