Notícies i actualitat

La mostra “Arquitectura talaiòtica a la prehistòria de Menorca” visita València

Data : 16/05/2017

El Museu de Prehistòria de València ha acollit avui matí l’acte de presentació als mitjans de comunicació de l’exposició “Arquitectura talaiòtica a la prehistòria de Menorca”, que es podrà visitar fins al 27 d'agost. El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha assistit a l’acte que continua avui capvespre amb la inauguració oficial, a les 20 hores, i que comptarà també amb la presència de la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur.

Aquesta exposició va ser concebuda l’any passat com la principal iniciativa de difusió exterior de la candidatura de la cultura talaiòtica de Menorca a Patrimoni Mundial. Es tracta d’una mostra itinerant que pretén explicar d’una manera didàctica i entenedora els dos caires dels monuments prehistòrics de Menorca: l’arquitectura per a la vida (els talaiots, les cases, els santuaris de Taula tan característics de Menorca), i l’arquitectura per a la mort (els sepulcres megalítics, les navetes, i les coves d’enterrament).

“La gestació d’una candidatura a Patrimoni Mundial és una carrera de fons, que saps quan comença però no saps exactament quant temps durarà. La candidatura de Menorca Talaiòtica es va començar a preparar l’any 2009, per iniciativa de l’Institut Menorquí d’Estudis, i des de l’any 2011 es va iniciar l’elaboració de l’expedient i la seva posterior presentació davant la UNESCO”, ha explicat el conseller Miquel Àngel Maria.

Fins a l’any passat, els principals esforços del Consell Insular de Menorca es van centrar en la preparació de l’expedient, la recollida d’adhesions entre persones, institucions i entitats, i la difusió del seu contingut entre la societat menorquina. “Però pensàvem que feia falta donar un impuls a la projecció exterior, per donar-la a conèixer més enllà de la nostra illa, i amb aquest objectiu es va concebre aquesta exposició”. Després de València, la mostra també viatjarà a Mallorca i a Barcelona. Cal recordar que ja ha itinerat per Madrid i Eivissa.

El conseller Miquel Àngel Maria ha destacat la magnífica feina que han fet els comissaris i dissenyadors d’aquesta exposició, que “permet fer-se una idea molt exacta dels valors de l’arquitectura de la prehistòria menorquina: la monumentalitat de les seves edificacions, el caràcter singular d’alguns tipus de monuments que només es troben a Menorca, la gran densitat de béns arqueològics que es troben a la nostra illa, amb més de 1.200 BIC en un territori de poc més de 700 km2, i el sorprenent estat de conservació de la majoria d’aquests béns, que tenen una antiguitat d’entre 2500 i 3700 anys”.


Maó, 16 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS