Notícies i actualitat

El VIè Encontre de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca s’ha inaugurat avui sota el lema “Creixem sumant: propiciar espais i unir ambients”

Data : 16/05/2017

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, ha inaugurat el VIè Encontre de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca que se celebra avui i demà a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca. Cabrisas ha agraït l’organització a càrrec de la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca alhora que ha recordat la commemoració, el passat 29 de febrer, del Dia Mundial de les Malalties Rares o poc freqüents.

“La Fundació per a Persones amb Discapacitat va posar de manifest a Menorca el concepte de malaltia poc freqüent l’any 2012. Al llarg d’aquest temps, ha plantejat el repte que suposen les malalties rares, principalment en tres àmbits: sanitari, social i educatiu. Ja són sis edicions, amb la participació de quasi 40 ponents i temes molt diversos”, ha dit la consellera.

Maria Cabrisas ha subratllat que aquests encontres “volen ser un suport per a les persones afectades i les seves famílies, ajuden a visualitzar la problemàtica en la qual es troben i la necessitat de donar suport en els diferents àmbits per tal d’oferir-los benestar, integració social i lluitar per tal d’aconseguir millorar la seva qualitat de vida”.

En aquesta edició el lema és “Creixem sumant: propiciar espais i unir ambients”. Durant l’acte inaugural, Àngels Andreu, de la Fundació per a Persones amb Discapacitat ha manifestat que es treballa per propiciar un espai comú, imprescindible, amb la participació de professionals, associacions, institucions i persones afectades per a compartir experiències, teràpies i sentiments.

La consellera Cabrisas ha destacat que enguany aquestes jornades “han organitzat en clau balear, perquè a les illes també disposem de grans professionals de la salut i del benestar. Des de l’Administració pública seguirem treballant amb les entitats, els pacients, les famílies, per aconseguir agilitzar la diagnosi i garantir els tractaments, per tal de donar respostes al dia a dia que representa la malaltia en la vida del pacient.

La fisioterapeuta Xènia Casasayas ha encetat el programa de ponències amb la intervenció “La mirada de la discapacitat des de la fisioteràpia: el pacient global, físic, mental i emocional”.

Maó, 16 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS